Шампионът на Лига 1 Монако успя да отмъкне талантливия нападател

...
Шампионът на Лига 1 Монако успя да отмъкне талантливия нападател
Коментари Харесай

Монако надви Юве за един от най-ярките таланти в Италия

Шампионът на Лига 1 Монако съумя да отмъкне надарения нападател Пиетро Пелегри под носа на Ювентус. От Дженоа потвърдиха обществено, че се прецизират последни елементи по договорката.

В ранните съботни часове 16-годишният Пелегри би трябвало да премине медицински проби при „ монегаските”, а по-късно да завърши прехвърлянето си. „ Останали са единствено дребните елементи по продажбата на Пелегри в Монако”, съобщи спортният шеф на „ грифоните” Джорджо Перинети.

Предполага се, че договорката е на стойност 23 милиона евро плюс бонуси, като Дженоа ще получи 10 % при възможна продажба, в случай, че тя е за над 40 милиона евро.

Пелегри, който ще навърши 17 години през март, ще подпише контракт за 5 сезона с Монако, а стартовата му заплата ще бъде 1 милион евро годишно. През сегашния сезон италианецът има едвам 8 мача в Серия А, само че пък в тях вкара 3 гола.

През предишния сезон нападателят направи своя дебют в калчото на възраст от 15 години и 280 дни, с което изравни върха за най-млад дебютант.

Ювентус също водеше договаряния за гения, само че препоръчаните от тях условия отстъпваха доста от тези на Монако. Шампионът на Италия предложи 10 милиона евро плюс
бонуси. От позиция на играча отборът от Княжеството също е по-добрата алтернатива. Оттам той е получил гаранции, че стартира право от първия тим и ще получава относително постоянно шансове за изява в Лига 1 и Шампионската лига (евентуално през идващия сезон), защото „ монегаските” неотдавна се разделиха със своя нападател Гуидо Карийо, продаден в Саутхемптън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР