Шампионът на Италия Ювентус изпусна първи точки в защитата на

...
Шампионът на Италия Ювентус изпусна първи точки в защитата на
Коментари Харесай

Фиорентина отмъкна точки от Юве и съня на Сари

Шампионът на Италия Ювентус изпусна първи точки в отбраната на купата си през сезон 2019/2020. Това се случи в 3-ия кръг на Серия А, когато торинци реализираха единствено 0:0 при гостуването си против Фиорентина. Мачът несъмнено не беше по усета на Маурицио Сари, който с изключение на за ремито ще би трябвало да намерения и поради обстоятелството, че му се наложи да прави цели три насилствени смени. Основни фигури като Миралем Пянич и Дъглас Коста, както и новопривлеченият Данило може да се окажат отвън строя за „ бианконерите” при началото на акцията им в Шампионската лига по средата на седмицата.

Срещата на „ Артемио Франки” имаше много горчив старт за гостите, които единствено след 5-6 минути игра трябваше да вършат насилствена промяна. Дъглас Коста усети дръпване в бедрото и по този начин на терена се появи тогавашният любим на „ виолетовите” Федерико Бернардески.

В 16-ата минута вратарят на Юве Войчех Шчесни предприе първия си сериозен риск в мача, като реши да чисти топката и я прати право в гърба на връхлитащия го Федерико Киеза. Рикошетът създаде непредвидена парабола и топката кацна върху напречната греда. Малко по-късно полякът трябваше да излиза напред и да направи чисто единоборство против Франк Рибери след един доста слаб пас обратно на Матайс де Лихт.

До почивката и двата тима размениха по няколко нелоши удара, само че не и прекомерно забележителни. В 41-ата Шчесни към този момент в действителност беше предназначен да се намесва, откакто Далберт с глава нанесе изстрел, вместо да остави топката за непокрития Рибери.

Юве за повторно трябваше да прави насилствена промяна преди почивката, откакто и Миралем Пянич на сакат крайник напусна терена и по този начин в игра влезе Родриго Бентанкур.

Високата преса на Фиорентина създаваше много кахъри за Юве, който и през втората част продължи да приема играта в личната си половина. Моралът на торинци спадна още повече в 62-ата минута, когато Маурицио Сари извърши и трета насилствена промяна. Новото попълнение Данило стана следващият, получил мъчителен удар, а Хуан Куадрадо го размени.

Три минути по-късно звездата на домакините Федерико Киеза съумя да излезе на стрелкова позиция от към 13 метра по диагонала. Неговият мощен шут обаче прелетя на десетина сантиметра над гредата.

Дълбоко в продължението на срещата резервата Кевин-Принс Боатенг имаше един финален късмет да донесе първи триумф на Фиорентина. Федерико Киеза с центриране отдясно откри ганаеца сред бранителите на противника, но изстрелът от воле на Боатенг мина от неверната страна на лявата греда.

В класирането Юве остава отпред със 7 точки от трите си турнирни срещи, само че би могъл да бъде изпреварен от Интер и Торино до края на кръга. Фиорентина, от своя страна, най-накрая откри точковата си сметка след две следващи провали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР