Шампионът на Италия Интер започна подобаващо новия сезон в Серия

...
Шампионът на Италия Интер започна подобаващо новия сезон в Серия
Коментари Харесай

Интер започна сезона с шампионска победа

Шампионът на Италия Интер стартира уместно новия сезон в Серия А. В първия мач от акцията “нерадзурите” победиха Дженоа с безапелационното 4:0 на “Джузепе Меаца”. Над всички на терена беше дебютиралият за домакините Хакан Чалханоолу, който през лятото дойде от градския противник Милан. Турският национал асистира за първото попадение в мача, дело на Милан Шкриняр (6'), като на собствен ред се разписа за второто в 14-ата минута. Резервата Артуро Видал (74') вкара третия гол, а другият дебютант в титулярния състав на “Змията” - Джеко (87'), беше прецизен за четвъртото попадение.

В 4-ата минута след осъществяване на фал Де Фрай нанесе удар, който прелетя високо над вратата. В 6-ата Чалханоолу центрира от корнер, а Шкриняр се извиси и с глава прати топката в противниковата мрежа за 1:0. В 9-ата Калон опита шут по земя, който мина около вратата. В 12-ата Брозович стреля от отдалеченост, само че Салваторе Сиригу съумя да избие топката в корнер. Само две минути по-късно Чалханоолу също реши да насочи отдалечен удар, с който преодоля вратаря за първия си гол с екипа на "нерадзурите ".

В 25-ата минута Джеко нанесе шут, който беше избит от Сиригу в напречната греда. В 28-ата воле на Брозович приключи в навън. Минута по-късно Бастони реализира впечатляващ пробив, само че в последния миг топката му беше избита и по този начин той си завоюва единствено корнер. В 37-ата Брозович направи нов опит да се разпише, като топката рикошира в неприятелски състезател и излезе в корнер. В 45-ата Калон получи топката на чудесна позиция, само че ударът му се оказа неакуратен. Малко по-късно Перишич прати топката в противниковата врата, само че се оказа, че е бил в засада.

Второто полувреме стартира с изстрел по земя на Калон, като топката се озова в обятията на Ханданович. Първият удар на домакините по посока на съперниковата врата след почивката беше дело на Сенси, който запрати топката в навън. В 56-ата минута Чалханоолу вкара втори гол, само че този път той не беше зачетен поради засада на асистиралия му Перишич. Гостите дадоха отговор с шут на резервата Стефано Сабели, като Ханданович съумя да го избие. В 71-ата минута след центриране от корнер Джеко стреля рисково с глава, само че Сиригу реагира ослепително и защищити вратата си от трети гол.

Само три минути по-късно обаче стражът се оказа беззащитен и въпреки всичко получи трето попадение в мача. Тогава той отрази изстрел точно на Джеко, само че незабавно по-късно Барела чукна топката с пета към резервата Видал, който направи резултата 3:0. В 76-ата друга запаса - Федерико Димарко, нанесе шут, при който Сиригу се протегна и мазета топката. В 79-ата Зиньо Ванхойсден беше покрай почетен гол за "грифоните ", само че Шкриняр почисти топката от голлинията. В 84-ата Дензъл Дъмфрис влезе в игра и по този начин също записа дебюта си за Интер. В 87-ата Джеко се разписа с глава след центриране на Видал, с цел да отпразнува с гол своя мач номер 200 в италианския хайлайф.

По този метод Интер записа победа в първия си дуел пред почитатели на своя стадион за тази година. Привържениците, които изгледаха днешния триумф на "Джузепе Меаца ", бяха 27402.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР