Шампионът на Испания в последните два сезона Барселона се завърна

...
Шампионът на Испания в последните два сезона Барселона се завърна
Коментари Харесай

Барса отново лидер в Ла Лига след измъчена победа срещу Атлетик на Камп Ноу

Шампионът на Испания в последните два сезона Барселона се завърна на първото място във краткотрайното класиране на Ла Лига. Каталунците победиха мъчно с 1:0 на собствен терен Атлетик (Билбао) и събраха 68 точки след 31 кръга. С 3 по-малко е Реал (Мадрид), който приема Майорка. При победа " белите " отново ще са водачи поради преимущество в директните дуели с Барса.

Футболистите на Кике Сетиен изиграха следващото си неенергично първо полувреме. Каталунците бяха безидейни в офанзива. Все отново можеха да открият резултата, само че на няколко пъти от комфортна позиция за гол пропусна Луис Суарес. Определено " блаугранас " не посочваха футбола, който е в основата на философията на този клуб. Липсваха извеждащите подавания и комбинациите, които преди години, с Шави и Иниеста на терена, бяха десетки.

В 33-ата Клеман Лангле падна в наказателното поле след задържане от Оскар де Маркос, само че съдията реши, че това не е задоволително за дузпа.

Барселона стигна до гол в 71-ата минута. Тогава резервата Иван Ракитич получи топката от Лионел Меси в наказателното поле на Атлетик и с доста обмислен удар я прати във вратата на баските.

Това попадение беше победно в дуела. Барса победи, само че за следващ път не убеди с играта си - че заслужава трета поредна купа. Далеч по-близо до нея е Реал, и поради по-лесната си стратегия в оставащите срещи. Още този уикенд Барселона гостува на противен противник, който има в състава си някогашни играчи на " блаугранас " - Селта. А през този сезон победа на каталунците надалеч от " Камп Ноу " е същинско събитие.
 Огромни проблеми за Барселона в халфовата линия за реванша с Наполи
Огромни проблеми за Барселона в халфовата линия за реванша с Наполи

Бускетс и Видал са осъдени, Де Йонг е контузен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР