Шампионът на Испания Реал Мадрид най-сетне записа убедителна победа у

...
Шампионът на Испания Реал Мадрид най-сетне записа убедителна победа у
Коментари Харесай

Головете се завърнаха с пълна сила на Бернабеу

Шампионът на Испания Реал Мадрид най-накрая записа безапелационна победа вкъщи, разгромявайки със 7:1 Депортиво Ла Коруня в мач от 20-ия кръг на Ла Лига, игран пред 63 504 фенове на " Сантиаго Бернабеу ". " Белите " получиха удар от галисците в 23-ата минута, когато прецизен беше Адриан Лопес. Кралете на Европа реагираха с мощен напън и куп попадения. Точни в графата на домакините бяха Начо Фернандес (32 и 88), Гарет Бейл (42 и 59), Лука Модрич (68), Кристиано Роналдо (78 и 83).
#RMLiga
¡Nuestro once inicial para el partido frente al @RCDeportivo! #HalaMadrid | #RMMovistar pic.twitter.com/8LzFpFbYRY
— Real Madrid C.F. (@realmadrid) January 21, 2018

Зинедин Зидан даде късмет на Борха Майорал на върха на " бялото " нахлуване, подкрепян от Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Иско остана на пейката. Начо Фернандес предстоящо влезе в центъра на отбраната на мястото на Серхио Рамос. Гостите разчитаха на 4-3-3 със сериозна офанзива в лицата на Лукас Перес, Флорин Андоне и Адриан Лопес.

 Реал Мадрид - Депортиво @@@ " Лос меренгес " започнаха обещаващо - с офанзиви по фланговете и центрирания. В четвъртата минута Бейл центрира отдясно, а Роналдо стреля с глава над гредата. В шестата Рубен Мартинес се намеси след удар от въздуха на Майорал. Постепенно нападенията на домакините се притъпиха и Реал влезе в познатото русло от последните седмици.

 Реал Мадрид - Депортиво 7:1 @@@Гостите от " Риасор " заиграха по-уверено и погледнаха в предни позиции. В 17-ата минута Флорин Андоне се измъкна от централните бранители, само че беше спрян от Каземиро в наказателното поле. В 23-ата " бяло-сините " ядосаха публиката с попадение във вратата на Кейлор Навас. Андоне се пребори с тяло с Даниел Карвахал, Лукас Перес нахлу на скорост в наказателното поле и пусна паралелен на голлинията пас към Адриан, който от близко чукна в мрежата - 0:1. Въпреки претенциите на Карвахал за нарушаване в офанзива съдията Фернандес Борбалан зачете попадението.

 Реал Мадрид - Депортиво 7:1 @@@Момчетата на Зидан реагираха с устремни акции към вратата на гостите. В 26-ата Марсело стреля от въздуха и топката профуча около далечната греда. Две минути по-късно Кристиано насочи с глава, Рубен с тъга мазета, а Борха Майорал не съумя да добави в мрежата. В 30-ата Марсело замахна, финтира защитник, навлезе в наказателното поле и стреля към близкия ъгъл. Вратарят игра с топката, след което имаше шанс тя да се удари в гредата. Изравнителното попадение въпреки всичко падна. В 32-ата Марсело получи отляво, бранителите на Депор не помниха за Начо в наказателното поле, който стреля без закъснение от 17 метра и порази вратата на галиския състав - 1:1.

До края на полувремето испанският първенец направи цялостен поврат. След следващо вихрено нахлуване отляво, Кристиано падна в дребното наказателно поле с искания за дузпа, а единствено две секунди по-късно топката беше в мрежата на Ла Коруня. Бейл овладя и завъртя кълбото по съвършен метод към далечния горен ъгъл и то мина голлинията след контакт със страничната греда наоколо до сглобката. Уелсецът стана първият футболист на Реал с 5 гола в Ла Лига през този сезон. Така " лос бланкос " съумяха да се отдръпват на отмора с преднина, откакто откриха верния отговор на попадението в тяхната врата.

 Реал Мадрид - Депортиво 7:1 @@@Европейският крал започва на скорост втората част. В 50-ата минута Тони Кроос " хвърли " хубаво извеждащо подаване за Карвахал, който овладя и потърси Роналдо, само че португалецът беше изпреварен от Фабиан Шер и извърши нарушаване. В 52-ата доста дейният през днешния ден Марсело направи следващо включване - центрира към Бейл, който върна за Лука Модрич и последва удар от външната страна на мрежата. Минута по-късно Роналдо откри Марсело вляво, барзилецът центрира прострелно, а Бейл се размина с топката пред самата голлиния.

 Реал Мадрид - Депортиво 7:1 @@@В 58-ата натискът на Реал донесе гол. Уелсият бързак скочи най-високо и заби топката в мрежата след осъществяване на корнер - 3:1. В 64-ата в игра за " белите " се появи Карим Бензема, който направи завръщане след травма. В 65-ата Кристиано слаломира в наказателното поле и потърси фалцов удар, който беше много неакуратен.

В 68-ата резултатът набъбна на 4:1. Отново имаше прекомерно доста пространство за нападателните футболни на домакините. Модрич получи на дъгата и с фалцов удар откри долния ляв ъгъл. В идващите две минути Андоне изпусна две брилянтни положения за Депор. В първия случай Навас беше отстранен, само че румънският нападател стреля над гредата от едвам четири метра. След осъществяването на навън Модрич загуби топката, Андоне изскочи против костариканския пазач, стреля настрана, а Начо мазета на метър от голлинията, като топката излизаше в навън.
'Selfie' #Ronaldo during the game with Deportivo after an injury #RealMadrid pic.twitter.com/VUrFHDfTiA
— Tijani Goullet AD (@TijaniGoulletAD) January 21, 2018

В 72-ата Кристиано продължи да демонстрира неакуратен мерник. Той овладя на гърди и от шест метра шутира около гредата в навън. В 78-ата най-накрая пристигна ред и на Роналдо да се разпише. Каземиро центрира отдясно към втората греда, където непокритият Кристиано насочи от въздуха в празната врата - 5:1. В 83-ата Кристиано записа второ попадение в срещата. След центриране отдясно номер 7 осъществя хубав гол в глава с удар от 11 метра. При осъществяването португалецът получи мъчителен удар в главата от крайници на Шер. До края остана време Начо да вкара още един път и да оформи крайния резултат - 7:1.

Сега мислите на " лос бланкос " са ориентирани към идния реванш за Купата на краля с Леганес. Реал има задатък от 1:0 преди дуела на " Бернабеу ". В Ла Лига преднината на Барселона краткотрайно беше стопена на 16 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА Примера дивисион 20 кръг, неделя 21 януари  Реал Мадрид 7:1краен резулат  Депортиво Ла Коруня
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР