Шампионът на IBF, WBA и WBO в тежка категория Антъни

...
Шампионът на IBF, WBA и WBO в тежка категория Антъни
Коментари Харесай

Антъни Джошуа знае кой иска да е следващият му съперник

Шампионът на IBF, WBA и WBO в тежка категория Антъни Джошуа проговори в детайли за идните отбрани на два от притежаваните от него колони. Както е известно, и IBF, и WBO желаеха да проведат наложителните си отбрани, а надлежно Кубрат Пулев и Олександър Усик са кандидатите на двете организиации. 
Британецът възвърне позицията си на един от най-хубавите боксьори, откакто съумя да завоюва реванша против Анди Руис. Той беше помолен да отговори на това кой всред българина и украинеца избира за идващ противник, само че в началото Джошуа отхвърли , с цел да не се окаже, че подценява един от двамата боксьори. 
" Всъщност имам препочитан противник сред двамата, само че не желая да демонстрирам пренебрежение към другия, тъй че не желая да разгадавам. Този, който избирам, е по-добрият войник на хартия. И двамата са извънредно солидни боксьори, само че единият го избирам, тъй като е по-добрият конкурент в професионалния бокс . Не желая да посочвам имена, тъй като през предходната година се опарих ", разяснява Ей Джей пред " IFL TV ". 
Допуснах неточност и мисля, че е елементарно да подцениш някого, по тази причина в мозъка ми и Пулев, и Усик са убийци в професионалния бокс. Хората могат да мислят, каквото желаят, а същото се отнася и за мен. В мозъка ми единият е по-добър и желая да се изправя против него ", добави британецът, само че това не беше краят на отговора му. 
В този миг журналистът го прекъсна и допусна, че Джошуа не желае да демонстрира липсва на почит към Кубрат Пулев и в последна сметка накара първенеца да признае какво тъкмо мисли. 

" И двамата са доста солидни. Но, в действителност, Олександър Усик е постигнал повече - златен медалист от Олимпийските игри, безспорен първенец в полутежка категория (бел.ред. - собственик на всички значими пояси), идва в тежка категория. Той има доста солидна визитка и бих се изправил първо против него, тъй като е толкоз добър ", разкри Антъни Джошуа за това кой съгласно него е по-тежкият конкурент. 
Що се отнася до това кой в реалност ще бъде идващият противник на Джошуа, първенецът показа, че към момента се водят договаряния сред двете федерации, които между тях би трябвало да дефинират коя отбрана ще се организира първо. 
" Всяка федерация си има лично схващане за това коя федерация е по-могъща и по-важна. Сега IBF и WBO би трябвало да се схванат кой колан е по-голям и кой колан би трябвало да бъде предпазен първо ", сподели Джошуа във връзка идващия си дуел на професионалния кръг. 
Въпреки че Ей Джей избира да се озове на кръга първо против Усик, това е по-малко евентуалният вид. Запознайте се с аргументите да забележим първо Джошуа против Пулев през 2020 година в този материал на SportLive.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР