Шампионът на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни

...
Шампионът на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни
Коментари Харесай

Джошуа иска да става политик?!

Шампионът на IBF, IBO и WBA в тежка категория Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) се намира в пика на своята кариера, само че това наподобява не му пречи да мисли за бъдещето си отвън спорта.

Британската суперзвезда изненадващо разкри, че съществено мисли да се занимава с политика, откакто завърши кариерата си в бокса.

Причината? Той има вяра, че младежите би трябвало да имат роля в това по какъв начин би трябвало да бъде ръководена страната. Разбира се, Джошуа няма да бъде първият някогашен боксьор, който да смени фитнес залата с политиката, защото хора като Мани Пакиао и Витали Кличко в този момент са политически водачи в личните си страни (Филипините и Украйна).

"Имам интерес да вляза в политиката, защото съм научил доста от бокса във връзка с международните въпроси и какво значение имат те за мен и какво значение имат за малцинствата, тъй като точно от там пристигам аз. Имам глас, само че помня, че жертвах образованието си, с цел да последвам спортната си кариера. Така че това, което споделям, не постоянно ще бъде от просветителна позиция, само че постоянно ще бъде от реалистична такава. Аз не вървях на учебно заведение, не се образовах, не бях в класната стая, само че всеки ден бях на улицата обкръжен от хора, откогато бях млад ", съобщи Джошуа.

Британецът твърди, че не желае да става министър-председател или да заема някаква друга висша роля, само че има вяра, че неговият опит може да му разреши да даде позитивен принос като цяло.

"Така че имам полза, само че не споделям, че мога да ръководя страната, само че мисля, че мога да направя положително за хората. Бих могъл да имам принос и мисля, че младите деца, които идват в тази страна, би трябвало да имат по-голяма визия за това, което се случва. Мисля, че всичко се движи толкоз бързо, че някои хора, които са по-възрастни и към момента са на власт, се нуждаят от млади креативен мозъци, които да окажат влияние върху това, което се случва по света ", добави Джошуа.

Засега обаче главният фокус пред Джошуа е да победи Джоузеф Паркър на 31-ви март и с това да направи още една огромна стъпка към сливане на купите в тежка категория.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР