Шампионът на Хърватия Динамо Загреб ще играе за седми път

...
Шампионът на Хърватия Динамо Загреб ще играе за седми път
Коментари Харесай

Щастлива вечер за Хърватия, Динамо се класира за Шампионската лига

Шампионът на Хърватия Динамо Загреб ще играе за седми път в груповата фаза на Шампионската лига. Тази вечер тимът на Ненад Виелица стигна до тъждество 1:1 в Норвегия против локалния Розенборг. Бабайе Акинтола откри за домакините в 11-ата минута, само че Амер Гояк, в 71-ата, съумя да възвърне равенството.

Първата рискова обстановка пристигна в 9-ата минута, когато Торе Регинусен стреля от близко с глава, само че не съумя да насочи топката във вратата. В 11-ата минута домакините откриха резултата. След центриране отляво Мике Йенсен насочи удар, който бе избавен от вратаря Доминик Ливакович. Топката обаче се отби в гредата и попадна в краката на Бабайе Акинтола, който не сгреши на опразнената врата. В 30-ата минута Самуел Адегбенро насочи мощен изстрел, който бе отразен от вратаря на гостите. Чак в края на първото полувреме хърватите се окопитиха и Емир Дилавер стреля от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на вратаря Андре Хансен.

В 54-ата минута Розенборг претендираше за дузпа за нарушаване против Александър Сьодерлулнд в наказателното поле, само че съдията подмина обстановката. Четири минути по-късно Андерс Конрадсен стреля с глава, само че над вратата. Малко по-късно домакините още веднъж претендираха за углавен удар за игра с ръка на бранител на Динамо, само че още веднъж нямаше отсъдена дузпа, а от повторенията се видя, че това е вярното решение.

Така се стигна и до 71-ата минута, когато обратно на упованията, се стигна до равнене на резултата. Амер Гояк напредна с топка в крайници и с акуратен и мощен изстрел вкара страховит гол.

До края на срещата не паднаха нови голове и по този начин Динамо стана третия балкански тим, който ще играе в групите на Шампионската лига, след Цървена звезда и Олимпиакос, които победиха Краснодар след поврат с 2:1.

Данил Уткин откри за руснаците в 10-ата, а единствено минутка по-късно Юсуф Ел Араби възвърне паритета. Отново той, в 47-ата минута донесе успеха на своя отбор и по този начин с общ резултат от 6:1, гърците се класираха за тазгодишното издание на Шампионска лига. Розенборг и Краснодар ще продължат европейското си присъединяване, само че в Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР