Шампионът на Германия Байерн Мюнхен продължи победния си ход в

...
Шампионът на Германия Байерн Мюнхен продължи победния си ход в
Коментари Харесай

С рекорден курс на Лева Байерн сломи Шалке

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен продължи победния си ход в шампионата и в напечения дуел против Шалке 04 от 22-ия кръг. „ Алианц Арена” стана очевидец на исторически момент при успеха с 2:1, защото огромната звезда Роберт Левандовски изравни достижение на своя треньор Юп Хайнкес от дните на последния като футболист. Полякът вкара първия гол, а Томас Мюлер означи втория, до момента в който посред им Гуидо Бургщалер вдъхна вяра за гостуващия отбор.

По подигравка на ориста това се случи в дуел, в който Хайнкес не можеше да води своя отбор от пейката и надлежно пропусна опцията първи да поздрави своя ученик. 72-годишният ментор е болен от простуда и по тази причина неговият помощник Петер Херман пое отговорностите му.

Пред надъханите трибуни на „ Алианц Арена” Шалке не получи късмет да усети ритъма на мача. „ Кралско сините” инкасираха попадение още в 6-ата минута. Тогава Рибери от левия фланг пусна изострен пас към дъгата, където Мюлер овладя и мигновено нанесе извънредно тежък шут. Вратарят Ралф Феерман отби топката нависоко и не изключително надалеч от вратата си. Това даде късмет на Роберт Левандовски да стигне първи до нея и до момента в който Феерман се изправяше, полякът го прониза с лекост – 1:0.

Това бе 11-ият следващ домашен мач, в който Левандовски се разписва през сезон 2017/2018, с което повтори достижението на Хайнкес с екипа на Борусия Мьонхенгладбах, датиращо от 1971/1972.

В 20-ата минута Байерн можеше да удвои задатъка си. Дейвид Алаба получи идеална топка точн пред наказателното поле и сподели силата на своята левачка, предизвиквайки отлично избавяне от Ферман. Седем минути по-късно Левандовски опита нещо сходно, като неговият шут от двадесетина метра мина на сантиметри в навън около десния дирек.

Баварците изглеждаха доминантно на терена в този откъслек на срещата, по тази причина бе цяло знамение по какъв начин Шалке изравни. В 29-ата минута Бреел Емболо се измъкна отдясно и насочи подканящо центриране към точката на дузпата. Там бъдещото попълнение на Байерн Леон Горецка се опитва да направи зрелищна странична ножица, но единствено леко лизна топката и тя продължи придвижването си към Бургщалер. Таранът стреля без момент закъснение и матира Свен Улрайх с шут в долния ляв ъгъл – 1:1.

Радостта на Шалке не продължи доста дълго. В 36-ата минута Байерн възвърне задатъка си, а Феерман несъмнено имаше виновност. Ариен Робен получи отдясно и доста добре изчака, с цел да изведе Томас Мюлер в кулоар. Почти до аутлинията и на 7-8 метра от вратата германецът реши изненадващо да потърси близкия низък ъгъл, виждайки какъв брой зле се бе позиционирал вратарят. Феерман очевидно бе заел авансово позиция, с цел да пресече центриране, което беше по-вероятното отиграване, по тази причина с тъга изгледа по какъв начин топката влиза – 2:1.

След паузата Байерн се постара да укроти темпото на дуела. При все това Шалке имаше своя златен късмет да си тръгне най-малко с реми. В 71-ата минута Емболо насочи яростен шут от границата на наказателното поле и Свен Улрайх се нуждаеше от цялото си умеене, с цел да отвърне с чудесна интервенция.

Така задатъкът на Байерн от 18 точки пред втория Република България Лайпциг се резервира. Шалке от своя страна остава 6-и с 34 точки, като изостава с една от петия Байер Леверкузен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР