Шампионът на Формула 1 при конструкторите през последните 5 години

...
Шампионът на Формула 1 при конструкторите през последните 5 години
Коментари Харесай

Мерцедес няма милост – излиза с подобрен двигател в Канада

Шампионът на Формула 1 при конструкторите през последните 5 години Мерцедес е подготвил своя първи ъпгрейд на мотора за сезон 2019. Подобренията ще бъдат демонстрирани в Канада през идната седмица, където трасето „ Жил Вилньов” ще одобри 7-ия кръг от сезона.

Дотук немският отбор записа 6 победи в предходните 6 кръга, от които 5 бяха двойни. Едва в Монако Мерцедес не съумя да пласира двамата си състезатели на първа и втора позиция. Световният първенец Люис Хамилтън взе 4 от тези триумфи, а сега преднината му пред съотборника Валтери Ботас е 17 пункта.

Подборът на Канада като място за имплементиране на ъпгрейда не е инцидентно. Трасето „ Жил Вилньов” е от този вид, при който мощността на мотора е определяща, без значение на броя шикани в построяването на пистата.

Мерцедес е последният от четирите производителя на мотори във Формула 1, който прави ъпгрейд на задвижващ блок. Ферари, Рено и Хонда към този момент направиха такива. Като тим „ сребърните стрели” имат три победи в Канада – 2015, 2016, 2017 – и всяка една от тях беше дело на Люис Хамилтън. Преди 12 месеца Ферари съумя да измъкне триумфа посредством Себастиан Фетел, който тогава приключи преди Ботас и Макс Ферстапен (Ред Бул) в Монреал.

Проследете онлайн тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада, както и самото съревнование от календара на Ф1 посредством каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР