Шампионът на България приключи с равенство тазгодишното си участие в

...
Шампионът на България приключи с равенство тазгодишното си участие в
Коментари Харесай

Лудогорец отпадна от Лига Европа, но повлече със себе си и Мидтиланд

Шампионът на България завърши с тъждество тазгодишното си присъединяване в Лига Европа, откакто приключи 1:1 с Мидтиланд в финален шести мач от груповата фаза. След отегчителен мач и без доста голови положения на " Хювефарма Арена " в Разград двата отбора поделиха точките и заеха последните две места в групата.
Мидтиланд се нуждаеше от наложителен триумф против Лудогорец за класиране, само че сходно на първия мач в Дания, още веднъж не съумя да победи българския първенец.
Датският отбор приключва на трета позиция в групата (след Цървена звезда и Брага) и ще играе в елиминациите на Лигата на конференциите. Лудогорец пък приключи на последното четвърто място - без победа и със единствено 2 точки.

Мидтиланд започва мощно и сътвори 2-3 обстановки пред вратата на Лудогорец, само че Сержи Падт се оправи. В идващите минути двата тима предложиха равностойна игра без съществени рискове пред двете порти.
Постепенно Лудогорец стартира да упражнява по-голям напън. В 34-ата минута Клод Гонзалвеш нахлу в наказателното поле с топка в крайници и опита удар към близкия ъгъл, който обаче бе блокиран.

През втората част Мидтиланд продължи да играе прибързано, а Лудогорец по никакъв метод не позволяваше на противника си да основава рискове пред вратата на Сержио Падт. В 63-ата минута Пиерос Сотириу получи травма в бедрото и бе наложително сменен от Елвис Ману.
В 84-ата минута Стефан Баджи едвам не си вкара прословут автогол. Футболистът на Лудогорец изрита необяснимо топката към личната си врата от над 20 метра разстояние. Кълбото се отклони в напречния дирек и излезе в корнер.
Малко по-късно " орлите " проведоха бърза контраофанзива, при която Десподов можеше да вкара, само че стражът Йонас Лосил излезе пресметливо и предотврати заплахата. В 87` Исаксен стреля доста рисково с глава, само че Сержио Падт още веднъж се регистрира с брилянтна интервенция.


СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Сержио Падт, Сисиньо, Игор Пластун, Оливие Вердон, Жордан Икоко, Клод Гонзалвеш, Стефан Баджи, Мануел Кафумана – Шоу, Доминик Янков, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу
Мидтиланд: Йонас Лосил, Джоел Андерсон, Хенрик Далсгаард, Жуниньо, Паулиньо, Евандер, Шарлс, Николас Дир, Густав Исаксен, Жуниор Брумадо, Пьоне Систо
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Лудогорец не може да се похвали с положително показване в Лига Европа през актуалната акция, само че единственото им тъждество в груповата фаза досега пристигна таман против датския Мидтиланд. В средата на септември двата тима приключиха при резултат 1:1 в Дания в първия кръг от групите, само че кръг преди края разликата сред двата отбора е цели седем пункта.
Лудогорец сигурно ще приключи на последното четвърто място, до момента в който Мидтиланд към момента има шансове да се класира за елиминациите. Тимът е на точка от втория Брага, който пък се изправя против водача Цървена звезда с 10 пункта. Победата за Мидтиланд в Разград е наложителна, в случай че отборът желае да играе в Лига Европа и на пролет.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР