Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак попадна в

...
Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак попадна в
Коментари Харесай

Трудна група за МФК Спартак в Шампионска лига

Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак попадна в сложна група за Шампионската лига, която ще се организира в Назаре, Португалия. Варненци ще срещнат сегашния клубен отличник на Стария континент Брага (Португалия), първенецът на Франция Марсилия и първенецът на Чехия Теплице. Групата е една от най-оспорваните от всички, които бяха изтеглени в главния кръг на днешния чоп. Варненци са играли против Марсилия на първото присъединяване на български тим въобще в Шампионстата лига в Катания през 2014 година, когато изгубиха с 5:8.

По всяка възможност родният отличник ще започва присъединяване си в конкуренцията точно против французите на 28 май, на 29-ти е дуелът с Теплице, а на 30-ти - с Брага. Първите два тима прескачат групата и се класират на осминафиналите. Варненци отпътуват за Португалия на 26 май.

" Всички противници в шампионата са съществени. За нас е значимо какво ще покажем ние като тим. Продължаваме подготовката си за тези мачове. Надявам се всички момчета да са здрави и да се поздравим с едно сполучливо показване в Назаре ", съобщи старши треньорът на МФК Спартак Симеон Христов.

Рекордните 74 тима от 27 страни в Европа ще вземат участие в шампионата, който включва прелиминарен и главен кръг при мъжете, както и женска конкуренция с 20 състава.

Най-големият клубен конгрес в плажния футбол на континента започва на 25 май със срещи от групите на предварителния кръг. На 28, 29 и 30 май ще се изиграят дуелите от груповата фаза на главния кръг при мъжете и дамите. Елиминациите започват на 31-ви, а първенците на Европа по плажен футбол ще са ясни на 3 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР