Шампионът на България по баскетбол Левски Лукойл“ обяви национала Христо

...
Шампионът на България по баскетбол Левски Лукойл“ обяви национала Христо
Коментари Харесай

Левски Лукойл“ подписа с национала Христо Захариев

Шампионът на България по баскетбол „ Левски Лукойл “ разгласи национала Христо Захариев като последното ново попълнение на тима. Договорът на Захариев към този момент е реалност и той се причислява към четиримата българи, с които „ Левски Лукойл “ подписа и преподписа това лято - братята близнаци Деян и Калоян Иванови, Божидар Аврамов и Асен Великов, както и към двамата новопривлечени чужденци - американеца Патрик Рембърт и сърбина Никола Маравич.

27-годишното крило стартира в детско-юношеската школа на „ Славия “. Дебютира в мъжкия баскетбол едвам 16-годишен с екипа на „ Спартак Министерство на вътрешните работи “.  Още като младеж качествата му са видяни от един от най-хубавите треньори в международния клубен баскетбол - сръбската легенда Желко Обрадович. Носителят на 9 трофеи в Евролигата Обрадович упорства за привличането на Захариев в гръцкия гранд „ Панатинайкос “, когато той е на 17 години, само че вместо към Атина той поема към Италия и подписва с „ Варезе “.

В България Захариев се завръща, с цел да натрупа опит, защитавайки цветовете поредно на „ Черноморец “ (Бургас) (2010-2011), „ Рилски състезател “ (2011-2013) и „ Левски “ (2013-2015), а през лятото на 2015-а се насочва още веднъж към Апенините, този път, ставайки част от тима на „ Триест “ (2015-2016). Зимата на 2016-а парафира контракт с първенеца на България „ Лукойл Академик “ (2016-2017), а през миналия сезон Христо бе огромната фигура в състава на „ Балкан “. Трикратен първенец е на България - един път с „ Левски “ (2014) и два пъти с „ Лукойл Академик “ (2016, 2017). Носител и на купата на България с „ Левски “ през 2014 година, първенец и в Балканската лига през същата година, в която „ сините “ реализират златен требъл. Носител на Суперкупата на България с „ Лукойл Академик “ през 2017 година.

През предишния сезон Христо Захариев записа с екипа на Балкан 14,0 точки, 6,0 битки, 3,3 асистенции и 1,6 откраднати топки приблизително на мач в 26 дуела.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР