Шампионът на България по баскетбол Балкан подписа с двама нови

...
Шампионът на България по баскетбол Балкан подписа с двама нови
Коментари Харесай

Шампионите от Балкан обявиха двама нови

Шампионът на България по баскетбол Балкан подписа с двама нови играчи. Това са 213-сантиметровият център Николай Вангелов и сръбският плеймейкър Мирослав Пашалич, оповестиха от клуба.

Вангелов е на 23 години и е един от най-ръстовите български играчи. Роденият през 1996 година прекарва цялата си професионална кариера до момента в Италия. В последния сезон играе за Асиджеко Пиаченца, а преди този момент носи екипите италианските Бенетон Тревизо, Фоджа, Манитал Торино, Казале Монферато, Палестрина и Куоре Наполи. Вангелов минава през всички национални обединения на България, а през 2017 година получава повиквателна и за мъжкия народен тим. Зрителите в " Арена Ботевград " съумяха да видят Вангелов в мачовете от международните квалификации против Босна и Херцеговина, Чехия и Финландия.

Мирослав Пашалич е роден през 1995 година, висок е 191 сантиметра и играе на позиция гард. 24-годишният Пашалич идва от словенското състезание, където играе за Хелиос Сънс. За 31 мача през предишния сезон той записа приблизително по 12,6 точки и 2,6 асистенции и играе полуфинал в шампионата. С Хелиос Сънс Пашалич взе участие и във втора дивизия на Адриатическата лига. През предишното лято 24-годишният гард е включен в националния тим на Сърбия, с който взе участие на другарски шампионат в Китай, част от подготовката за международните квалификации. Мирослав Пашалич стартира професионалната си кариера през 2012 година в сръбския Войводина. През идната година минава в Слобода Ужице, където остава два сезона. На 23 април 2015 година взема решение да се включи в драфта на НБА, само че по-късно отдръпва документите си. През 2015 гардът подписа 3-годишен контракт с босненския Игокеа, с който в следствие печели два пъти купата на страната и две купи (2016 и 2017 година). През август 2017 Пашалич минава в КК Босна Роял, а по-късно се връща в родната Сърбия с екипа на Вършац.

По-рано Балкан притегли Марко Радонич и Михайло Секулович. В отбора от предходната година остава още и Крис Минков, който имаше алтернатива да продължи в чужбина. С контракти са и Здравко Христов и Марин Маринов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР