Шампионът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се изправи срещу

...
Шампионът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Нефтохимик очаква Зенит в Бургас

Шампионът на България Нефтохимик 2010 (Бургас) ще се изправи против Зенит (Санкт Петербург) в първи кръг на втория по мощ европейски шампионат – Купата на ЦЕВ. Родните първенци ще са домакини в първия мач от 1/16-финалите на 11 декември от 19:00 ч. Реваншът е на 18 декември от 19:30 ч.
Без подозрение, дуелът ще провокира голям интерес измежду феновете на волейбола.
Зенит разполага с голям бюджет и доста класни състезатели. Главен треньор на отбора е Томас Самелвуо. 43-годишният финландец е и треньор на " сборная ". Начело на националния тим на Русия той завоюва Лигата на нациите през юли, а през август класира безпроблемно отбора за Олимпийските игри в Токио. В Зенит асистент му е италианецът Клаудио Рифели, с който са работили дружно и в националния тим на Финландия. Трети асистент е Андрей Толочко.
Зенитовци, които са 6-и в класирането на Суперлигата в шампионата на Русия, идват през днешния ден, 9 декември, в Бургас с впечатляващ на брой спортно-технически щаб.


Два дни по-късно, в зала „ Младост” феновете на волейбола ще могат да видят съветските звезди – диагоналите немецът Георг Грозер и Иван Подребинкин, Иван Яковлев, Лукаш Дивиш, Дмитрий Ковалев, либерото Семён Кривитченко, Дмитрий Макаренко, Андрей Ащев, Кирилл Урсов, Роман Порошин, натурализираният кубинец Ореол Камехо и Алексей Сафонов.
Срещу част от състезателите на Зенит преди време е играл центърът на Нефтохимик Николай Николов. Преди две години капитанът на бургазлии беше част от отбора на Белогорие (Белгород).
Тази сряда, под диригентската палка на старши треньора Николай Желязков, той ще изведе своите съотборници – Стефан Георгиев, Денис Карягин, Стоян Самунев, Кристиян Петров, Максим Дрозд, Добромир Димитров, Жани Желязков, Илия Петков, Мирослав Градинаров, Петър Христов, Мартин Пенев и Георги Петров против съветския гранд.
Както е известно предишния сезон бургазлии станаха първенци за трета поредна година, само че се отхвърлиха от правото си да играят в Шампионската лига. Поради липса на подобаваща зала, управлението на Нефтохимик подаде документи за присъединяване непосредствено за втория по мощ шампионат – Купата на CEV.
Миналата година европейската централа направи компромис със зала „ Младост”, която не дава отговор на условията на централата. В очакване на новата зала първенецът на България ще преследва задачите си и в случай че отбрани купата си, ще взе участие още веднъж в Шампионската лига.
Но, едно е несъмнено, в сряда и двата отбора ще излязат оптимално стимулирани, изключително след „ урока”, който получиха в края на предходната седмица в мачовете от родните си шампионати.
На 7 декември Зенит падна с 1:3 при гостуването си на Динамо (Ленинградска област). Със същия резултат Нефтохимик отстъпи при визитата си на Монтана, което коства първото място на бургазлии във краткотрайното класиране на Суперлигата.
Първият дуел от 1/16- финалите сред Нефтохимик и Зенит е на 11 декември, сряда, от 19:00 часа в зала „ Младост”. Първи арбитър на мача е Карло Мауро Гойтре от Италия, а втори – Михаил Темелис от Гърция.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР