Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за

...
Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за
Коментари Харесай

Иван Влъчков с успешен тест за първия кръг от сериите GT4

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков направи сполучлив тест за първия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Мост в Чехия (27-29 април).
Този сезон Влъчков още веднъж ще се състезава за екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1. През предходната година Иван взе участие в общо 3 кръга, като приключи на пето място в крайното класиране в своята категория.

Днес на пистата Мост, която е дълга 4.222 км, Влъчков навъртя 23 обиколки в едночасовия тест, като в най-хубавата от тях записа време 1:44.468 минути. Това му отреди пето място в класа на дилетантите и общо девето измежду всички участници. Изоставането му беше 2.193 секунди от най-бързия.



Като за първо каране на новата за него писта, достижението на Иван е чудесно и демонстрира какъв брой огромен капацитет има да го усъвършенства в идващите дни. Тази година колата на Иван е с нова цветова скица, като е оцветена като българския трикольор – бяло-зелено-червено.

" Доволни сме от теста, съобщи Стамен Влъчков, татко и персонален управител на водача. – Като наставник, Росен Даскалов държеше Иван да не се увлече от скоростта още при първото си каране на новата за него писта Мост. “

Утре предстоят 2 свободни тренировки, а в събота е квалификацията от 11 часа българско време, която може да се следи онлайн ТУК.

Първото надпревари е същия ден от 15:50 българско време и ще бъде предавано онлайн ТУК.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР