Шампионът на България Лудогорец започва участието си в Лига Европа

...
Шампионът на България Лудогорец започва участието си в Лига Европа
Коментари Харесай

Треньорът на Антверп: На фона на Лудогорец и Тотнъм сме новаци в Европа

Шампионът на България Лудогорец стартира присъединяване си в Лига Европа в четвъртък с домакинство на белгийския Антверп. Добре познатият в България отбор, който през седмицата овладя проблемите си с позитивните за ковид играчи, е управителен от хърватина Иван Леко. Специално за „ Мач Телеграф “ тогавашният халф на "Хайдук " Сплит показа упованията си за конфликта с „ орлите “ и описа за забавните връзки на България с неговата кариера.

-Г-н Леко, какви са вашите упования от гостуването в Разград на българския първенец Лудогорец?

- Моята философия постоянно е била да мисля първо за идващия мач. Предстои ни посещение на Зулте Варегем (б.а. вчера) и в този момент фокуса ни е ориентиран върху тази среща, след което ще се съсредоточим върху Лудогорец. Имам обаче задоволително наблюдения върху играта на вашия тим. Знам, че ни чака конфликт против един добър и умел отбор, който господства в последните години в българския футбол, тъй че би трябвало да се отнесем към него с почит.

- Бихте ли отличили някой състезател на Лудогорец?

- Във всеки един тим има играчи, които вършат разликата. В случая с Лудогорец за мен това са нападателите. Като цяло обаче българският тим е доста добре проведен, стилен, което прави усещане. Определено ще бъде съществено тестване за нас.

- Споменахте, че опита е на страната на Лудогорец. Вие обаче също имате играчи с значително мачове зад тила си като Лиор Рафаелов и санкции за този мач Диомерси Мбокани...

- Така е, само че на фона на Лудогорец и Тотнъм изглеждаме като новаци в Европа. Започваме груповата фаза от позицията на новобранци, само че въпреки това това може да ни стимулира да покажем най-хубавото от себе си и да реализираме положителни резултати. Изпитваме нужното почитание към всеки противник.

- Антверп е известен в България измежду почитателите на ЦСКА, защото през 1989 година отстрани Левски след поврат от 1:3 до 4:3 в добавеното време на реванша. Запознат ли сте с този факт?

- Не знаех за тази среща. Драго ми е да чуя, че тимът ни е харесван в България, само че в последна сметка това са любопитни елементи към мача и нищо повече. Всичко ще се реши на терена, където са 11 против 11, а останалото спомага за основаването на атмосфера преди срещата.

- В белгийското състезание към този момент има значително български играчи – Димитър Велковски в Серкъл Брюж, Кристиян Малинов в Льовен, Иван Горанов в Шарлероа. Какво е мнението ви за тях и нашия футбол като цяло?

- Доколкото съм имал опция да ги следя става въпрос за качествени играчи, за което приказва обстоятелството, че се състезават в Белгия. Иначе естествено свързвам името на България с Христо Стоичков, Трифон Иванов, Красимир Балъков, Йордан Лечков и целия ви тим, достигнал полуфинал на Мондиал’94. На Балканите като цяло се раждат доста надарени футболисти и вие не сте изключение.

- Когато бяхте асистент на Игор Тудор в ПАОК имахте опция да работите с още едно огромно име в българския футбол – Димитър Бербатов. Какво може да кажете за работата си с него?

- Мога да кажа, че е състезател от международна класа. Престоят му в Тотнъм и Манчестър Юнайтед приказва задоволително. Радвам се, че въпреки и за малко имахме опцията да работим дружно.

- Като футболист на Хайдук Сплит участвате в мачовете с Левски през 1999 година, когато тимът ви е отстранен след 0:0 в Сплит и 0:3 в София. Какви са спомените ви от тези конфликти?

- Много неприятни. Реваншът се разви по допустимо най-неприятния метод за нас и в случай че би трябвало да бъда почтен Левски ни разруши. Направо ни опустоши. Те обаче имаха мощен тим, а треньор им бе Люпко Петрович, който е един отличен експерт. Тези мачове обаче бяха от дълго време и избирам да не се сещам за тях.

- Като треньор на Брюж печелите купа и Суперкупа през 2018 година, само че напускате поради следствието ви по отношение на корупционния скандал в белгийския футбол. Казвали сте, че тази тематика ви е болна, защото в случай че някой напише името ви в Google, първите резултати, които излизат са свързани с този случай. Как въобще се стигна до завръщането ви в Белгия отпред на Антверп?

- Наистина, не бих желал да се връщам на този случай. Освен упоменатите от вас триумфи с Брюж имах сполучлив престой в "Сейнт Труйден " и управлението на Антверп просто е решило, че аз съм точният човек за този клуб. Те повярваха в моите качества и желая да им се отплатя с положителни резултати.

- Спечелихте Купата на Белгия, което е първи трофей за клуба от 28 години насам, откакто победихте на финала някогашния си тим Брюж. Колко специфичен бе този мач за вас?

-Ще излъжа в случай че кажа, че не е имало по-специално чувство преди срещата, само че в края на краищата това е значим мач като всеки различен. Най-важното бе, че Лиор Рафаелов вкара победния гол и по този начин доставихме наслада на нашите почитатели.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР