Шампионът на България Лудогорец и носителят на Купата на страната

...
Шампионът на България Лудогорец и носителят на Купата на страната
Коментари Харесай

Лудогорец и Левски в сблъсък за Суперкупата

Шампионът на България Лудогорец и носителят на Купата на страната Левски ще се изправят един против различен в дуел за Суперкупата на България. Двата отбора се срещат на Националния стадион " Васил Левски " от 20:00 часа.

През пролетта двата отбора организираха няколко борби между тях със разбъркан триумф, като " сините " на два пъти победиха Лудогорец в полуфиналите за Купата по пътя си към трофея, до момента в който " орлите " записаха два триумфа над този противник в шампионата. Сега два от кандидатите за купата през новия сезон възобновяват съперничеството си в пряк конфликт за трофей.

" Мисля, че и двата тима няма какво да изгубят от този мач, те завоюваха каквото трябваше през предишния сезон. Естествено, тимът, който има да печели, е Левски, тъй като Лудогорец е спечелил задоволително титли през последните години, а Левски - не ", разяснява преди мача треньорът на Левски Станимир Стоилов.

" В българския футбол мъчно някой може да изненада. Всички клубове и треньори се познаваме добре. И двата тима имаме искания да сме водещи в България и сме задължени да създадем един футболен театър. Лудогорец изобилства с играчи от извънредно високо равнище, тъй че мъчно мога да отлича някой, само че естествено, българските играчи - Недялков, Десподов, Делев, Янков и Терзиев. Заслужават поздравления за работата, която правят като клуб ", добави той.

" Мачовете с Левски са дербита, постоянно са с необикновен заряд, доста интензивни, с доста сила. Очаквам друг Левски спрямо последния мач, който играхме за шампионата ", сподели наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа. " Те смениха някои играчи, само че главно резервираха стила си на игра. Ще се опитат да играят техния си мач. Направили сме подробен разбор. Суперкупата е единствено един мач. И е по време на сезона, само че е доста сериозен мач. Не става въпрос единствено за централизация или по какъв начин ще приемем този мач, а това е дерби и е безусловно задоволително ", сподели още словенецът.

Мачът за Суперкупата се организира без продължения, тъй че при тъждество в постоянното време непосредствено ще се премине към осъществяване на дузпи. Главен арбитър на дуела ще бъде Георги Кабаков с асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков. За ВАР ще дава отговор Красен Георгиев с асистент Димо Вълчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР