Шампионът на България – Лудогорец, допусна поражение с 1:2 от

...
Шампионът на България – Лудогорец, допусна поражение с 1:2 от
Коментари Харесай

В бясно темпо в Разград: Лудогорец загуби първата битка с Динамо Загреб, съдията бутна гостите

Шампионът на България – Лудогорец, позволи проваляне с 1:2 от хърватския отличник Динамо Загреб в първи мач сред двата тима от третия квалификационен кръг за груповата фаза на Шампионска лига. Двата тима изиграха извънредно скоростна среща, въпреки да се намират в началните стадии от сезона, само че два гола в границите на три минути през първата част спомогнаха на „ модрите “ да запишат триумф при визитата си на „ Хювефарма Арена “. Дино Перич откри резултата в шестата минута, а по-малко от 180 секунди по-късно Серджио Падт си вкара автогол за 2:0 за Динамо Загреб.

И въпреки шокът за „ зелените “ да беше доста сериозен след двата бързи гола, то в 21-ата Бърнард Текпетей се разписа от сложна обстановка и понижи пасива на родния първенец. След това Лудогорец заигра надалеч по-уверено с топката, до момента в който хърватите разчитаха на контраатаки, които бяха лимитирани до най-малко. На няколко пъти стражът на „ модрите “ Доминик Ливакович правеше солидни спасявания, а в десетата минута реферът Джунейт Чакър стана обект на сериозна тематика на диалог. Тогава Димо Перич задържа с дясната си ръка откъсващия се самичък против Ливакович – Пиерос Сотириу, само че реферът от Турция не отсъди нищо в тази обстановка, въпреки да трябваше бранителят на гостите да бъде изпъден от терена.

През втората част кипърският нападател на разградчани нацели напречната греда на Динамо, само че натискът на Лудогорец в последна сметка не съумя да се материализира във втори гол в тяхната сметка през втората част. Лудогорец приключи мача с 15 удара, 4, от които точни, до момента в който Динамо имаше 8, като два от тях бяха точни и голови в тази ситуация.

Ответната среща в Загреб на „ Максимир “ е идващия вторник – 9-и август.

От първата минута в Разград стартира юношата на "орлите " Иван Йорданов, който заема едно от трите места на Анте Шимунджа в средата на терена. Там той ще си партнира с Якуб Пьотровски и Каули Оливейра, а звездата - Кирил Десподов, остава на аварийна пейка от първата минута.

На трибуните в Разград е някогашният народен селекционер и някогашен ментор на Лудогорец - Ивайло Петев. Във втората минута Лудогорец стигна до отличен късмет за гол. Каули Оливейра беше изведен със страховит пас вдясно на наказателното поле на Загреб и върна обратно за Сотириу. Кипърецът насочи удар с десния крайник, само че Расмус Лауритсен с тяло спря топката и я прати в корнер. След ъгловия удар разградчани още веднъж имаха късмет посредством Сотириу, само че този път кипърският таран стреля настрана от вратата на Ливакович.

В шестата минута, при първия си късмет в срещата, Дино Перич откри резултата за "модрите ". Динамо имаше статично състояние, а топката стигна до Димо Перич, който си я подвигна с глава и стреля от воле с левия крайник, давайки превес на хърватите - 0:1.

Три по-късно Динамо вкара втори гол във вратата на разградчани. Сисиньо беше подминат отляво от Мислав Оршич, който даде доста изострен пас в наказателното поле на "орлите ". Падт опита да пресече топката, само че с левия си крайник я прати във вратата си за повторно - 0:2.

Веднага по-късно Димо Перич задържа с дясната си ръка откъсващия се Пиерос Сотириу, само че реферът Джунейт Чакър не отсъди нарушаване, въпреки кипърецът да оставаше "очи в очи " с Ливакович, само че и ВАР не се намеси.

Импулсът след двата гола от Динамо дадоха нужния подтик в играчите на Анте Чачич, а в 15-ата Йосим Дърмич остана самичък против Падт отдясно по нападението на хърватския отличник. Той стреля по диагонала, само че нидерландецът избави с тяло. В 22-ата минута Лудогорец върна един гол в срещата. Бърнард Текпетей поле вляво на наказателното поле и шутира извънредно мощно по диагонала с левия крайник. Топката мина сред дясната греда и тялото на Ливакович за 1:2.

След 30 минути игра "орлите " стигнаха до превъзходен късмет за изравнителен гол. Сисиньо даде паралелен пас, а Рик Джонатан увлече двама бранители на хърватите, което ги обърка и топката стигна до Каули Оливейра. Бразилецът шутира доста мощно с левия крайник, само че прати топката над напречната греда - навън.

Лудогорец набра игрова инерция, а секунди по-късно Якуб Пьотровски шутира от отдалеченост, само че прекомерно едва, с цел да затрудни вратаря на гостите от Загреб. Секунди по-късно и Текпетей опита мощен шут от разстояние с левия крайник, само че неопределено. "Орлите " заиграха извънредно "високо " ситуирани по терена в Разград, което им спомагаше да открадват топката още в ранните зародиши в опитите на Динамо за реализиране на нахлуване.

В добавеното време на първата част Рик Джонатан сподели изключителна техника вляво по нападението и "обърна " с тяло Оршич. Нахлу в наказателното поле, търсейки Сотириу с пас по земя, само че кипърецът беше блокиран от Лауритсен, след което топката отиде в ъглов удар.

На почивката Анте Шимунджа трябваше да направи насилствена промяна. В хода на първата част болежка усети Серджио Падт и вратарят напусна, а на негово място влезе хърватинът Симон Слуга. Още една смяна беше осъществена в тима на "орлите ", като Доминик Янков размени Каули Оливейра. В 47-ата минута българският първенец стигна до нов, добър късмет за втори гол. Рик Джонатан шутира мощно с десния крайник. Топката се отби в гредата, след което в гърба на Ливакович, само че се "разходи " по голлинията, с цел да може хърватският пазач на Динамо Загреб да я укроти в обятията си.

В 55-ата Антон Недялков се спусна по левия фланг и върна още веднъж по земя за Рик. Бразилецът шутира мощно с левия крайник, само че над напречната греда на Доминик Ливакович. Левият краен защитник на Динамо - Любичич, игра добре в отвеното нахлуване и стреля мощно, само че настрана от вратата на Симон Слуга.

В 67-ата минута родният първенец стигна до следващ късмет за гол. Бърнард Текпетей се оправи с лекост вдясно с левия защитник на Динамо Загреб и достави изострен пас за Сотириу. Той стреля от дузпата, само че Ливакович направи ужасно избавяне. След корнера Пиерос Сотириу стреля с глава, топката се отби и в глава на бранителя Лауритсен, след което "кацна " върху напречната греда на "модрите ".

В 72-ата минута влезлият като запаса преди секунди - Лука Менало, обстрелва българската врата, откакто беше "забравен " вдясно, само че той шутира настрана. Минута преди края на постоянното време Игор Тиаго шутира доста мощно след превръщане с десния крайник, само че топката профуча извънредно близо край левия непряк дирек на Ливакович.

LIVE / ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО ЗАГРЕБ 1:2

0:1 Дино Перич (6)

0:2 Серджио Падт (9-автогол)

1:2 Бърнард Текпетей (22)

Рефер: Джунейт Чакър (Турция)

Стадион: "Хювефарма Арена " (Разград)

Стартови сформира:

Лудогорец: 1. Серджио Падт (46' - 12. Симон Слуга), 4. Сисиньо, 32. Игор Пластун, 24. Оливие Вердон
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР