Шампионът на България Лари Луполоувър спечели правото да участва на

...
Шампионът на България Лари Луполоувър спечели правото да участва на
Коментари Харесай

Американец ще представя България на Световното по фигурно пързаляне

Шампионът на България Лари Луполоувър завоюва правото да взе участие на Световното състезание по фигурно пързаляне в Монреал (Канада), което ще се организира от 16 до 22 март.

Луполоувър завоюва златния орден при мъжете на интернационалния шампионат по фигурно пързаляне в Отопени (Румъния) със общ брой от 202.98 точки, с което закупи право на присъединяване на Световно състезание при мъжете.

Лари Луполоувър е американски жител и тренира при основния треньор на кънки клуб " Албена Денкова/Максим Стависки " Андрей Лутай от една година. Състезава се от името на България с позволение на Международната федерация по кънки.

Така в Монреал България ще бъде показана от Александра Фейгин при дамите и Лари Луполоувър при мъжете. В последните 10 години България нямаше представител на Световно състезание при мъжете, защото никой не беше съумял да покрие техническия най-малко за присъединяване.

За последно на шампионат на планетата взе участие Георги Кенчадзе - в Торино (Италия) през 2010 година. Тогава той се подреди на 40-о място от 46 участници в кратната стратегия и отпадна от напреварата, защото съгласно регламента за волната се класират единствено първите 24 фигуристи.

Лари Луполоувър, Александра Фейгин и танцовата двойка Мина Здравкова и Кристофър Дейвис ще започват на шампионата на Европа по фигурно пързаляне от 22 до 26 януари в Грац (Австрия).

Фейгин и Луполоувър отпътуваха рано тази заран за Грац и още през днешния ден ще създадат първата си публична подготовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР