Шампионът на България допусна поражение с 1:2 от хърватския първенец

...
Шампионът на България допусна поражение с 1:2 от хърватския първенец
Коментари Харесай

Лудогорец загуби първата битка с Динамо Загреб

Шампионът на България позволи проваляне с 1:2 от хърватския отличник Динамо Загреб в първи мач сред двата тима от третия квалификационен кръг за груповата фаза на Шампионска лига.

Двата тима изиграха извънредно скоростна среща, въпреки да се намират в началните стадии от сезона, само че два гола в границите на три минути през първата част спомогнаха на „ модрите “ да запишат триумф при визитата си на „ Хювефарма Арена “. Дино Перич откри резултата в шестата минута, а по-малко от 180 секунди по-късно Серджио Падт си вкара автогол за 2:0 за Динамо Загреб.

И въпреки шокът за „ зелените “ да беше доста сериозен след двата бързи гола, то в 21-ата Бърнард Текпетей се разписа от сложна обстановка и понижи пасива на родния първенец. След това Лудогорец заигра надалеч по-уверено с топката, до момента в който хърватите разчитаха на контраатаки, които бяха лимитирани до най-малко. На няколко пъти стражът на „ модрите “ Доминик Ливакович правеше солидни спасявания, а в десетата минута реферът Джунейт Чакър стана обект на сериозна тематика на диалог. Тогава Димо Перич задържа с дясната си ръка откъсващия се самичък против Ливакович – Пиерос Сотириу, само че реферът от Турция не отсъди нищо в тази обстановка, въпреки да трябваше бранителят на гостите да бъде изпъден от терена.

През втората част кипърският нападател на разградчани нацели напречната греда на Динамо, само че натискът на Лудогорец в последна сметка не съумя да се материализира във втори гол в тяхната сметка през втората част. Лудогорец приключи мача с 15 удара, 4, от които точни, до момента в който Динамо имаше 8, като два от тях бяха точни и голови в тази ситуация.

Ответната среща в Загреб на „ Максимир “ е идващия вторник – 9-и август.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР