Шампионът на България баскетбол Балкан бе награден за „Отбор на

...
Шампионът на България баскетбол Балкан бе награден за „Отбор на
Коментари Харесай

Балкан с отличие за отбор на май, търси треньор

Шампионът на България баскетбол Балкан бе награден за „ Отбор на месец май “ в обичайна анкета на Пресклуб „ България “.

Отборът остави зад себе си в анкетата носителя на Купата на България по футбол Локомотив Пловдив и първенеца в Първа професионална лига Лудогорец.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов разяснява финансирането на организацията и упованията му за идния сезон. „ Първо желая да благодаря на публицистите за гласуването. За нас е чест да сме първи в анкетата, имайки поради наличието на два футболни тима, които надлежно също реализираха големи триумфи. Моята задача като кмет е да осигуря съответен бюджет – несъмнено, не разполагаме с този на огромните отбори. С купата си доказахме, че няма непобедими тимове. В ролята на кмет имам повече опция да подкрепям финансово баскетболния клуб – желая да отбележа, че ние сме единственият тим без общоприет спонсор, а разчитаме на доста партньорства, които през годините са били лоялни към нас. Естествено, продължаваме да надграждаме – задачата ни е да влезем в групите на Шампионска лига “, съобщи той.

Президентът на Балкан Михаил Михайлов също посочи обстоятелството, че отборът към този момент има добре построен модел, който следва и няма потребност да трансформира. „ Всички сме щастливи от метода, по който действаме като клуб. Реалистичната ни цел е да се борим за присъединяване в групите на Шампионска лига и не виждам за какво да не я реализираме – към този момент имаше такива пробиви във футбола, уповавам се и в баскетбола да се случи “, сподели той.

Михайлов и Гавалюгов разясниха и обстановката към възможния нов треньор на тима и селекцията на Балкан за идния сезон, в който отборът ще пази купата си. „ Първо избираме нов треньор, след това той ще направи своята селекция. Най-вероятно той ще бъде чужденец и ще бъде определен до края на този месец. Вижте, ние имахме визия, че Видич ще напусне, той на няколко пъти ни го загатна. Имахме предложение и за нов контракт, само че той избра да избере ново предизвикателство в своя треньорски път. Относно играчите, имаме предложения за нов контракт към капитана Венцислав Петков, чийто двугодишен договор изтече, към Брендън Браун и към други състезатели, занапред ще изберем нов ментор и оттова насетне ще стартираме работа по селекцията през юли “, показа Михайлов.

Гавалюгов добави: „ На Видич му изтичаше актуалният договор – той изкара три години и половина в Балкан. Отправихме му предложение, само че той бе безапелационен в избора си и сподели, че ще си вземе година отмора от спорта. Разбира се, вратите на Балкан са постоянно отворени към него. Знаете какъв брой мъчно се задържат чужденците в дадени български тимове – множеството от тях остават за по един сезон, само че ние ще създадем всичко допустимо да задържим играчи като Браун и Хопкинс “.

Капитанът на Балкан Венцислав Петков приказва за пътя към купата и това къде счита да продължи своята кариера. „ От 1/4-финалите знаехме, че няма да е елементарно. С Берое изиграхме доста забавна серия – беше ни еднообразно мъчно както в полуфиналите, по този начин и във финалите. За момента желая да избера най-хубавата алтернатива за себе си. Балкан ми даде доста, както и аз персонално считам, че дадох на тях. Играл съм в доста български тимове, тъй че моментът на прочувственост липсва, всичко зависи от това къде се усещам най-добре. Балкан се потвърди като една от най-хубавите школи в България, уповавам се доста други градове да видят това и да вземат образец от нашия тим в бъдеще “, приключи капитанът на ботевградчани. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР