Шампионът на България Балкан Ботевград допусна трето поредно поражение в

...
Шампионът на България Балкан Ботевград допусна трето поредно поражение в
Коментари Харесай

Този път Балкан не издържа срещу Енисей

Шампионът на България Балкан Ботевград позволи трето следващо проваляне в груповата фаза на шампионата за Купата на ФИБА Европа. В среща от четвъртия кръг на група " G " българите отстъпиха с 69:84 (19:21, 20:14, 14:27, 16:22) при гостуването си на съветския Енисей Красноярск, който остава отпред в класирането с три победи и една загуба.

До почивката Балкан бе по-добрият тим и водеше с 39:35. Втората половина от мача обаче мина напълно под диктовката на съветския отбор, който след ударен старт от 20:4 при започване на третата четвърт взе удобен задатък от 12 точки и лиши Балкан от очаквания за втора победа в шампионата.

За Балкан най-резултатен в мача с 15 точки бе Дайшон Найт, а 13 прибави Кенет МакЕлрат. За Енисей Давион Бери и Дъстин Хог вкараха по 15 точки. По-късно през днешния ден е другият мач от групата, в който румънският Клуж Напока приема шведския Сьодертале.

От 19:00 часа пък е мачът на другия български представител в шампионата - Левски Лукойл, който приема в зала " Универсиада " белоруския Цмоки Минск.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР