Шампионат на Аржентина ще се състои за първи път по

...
Шампионат на Аржентина ще се състои за първи път по
Коментари Харесай

Шампиони от Аржентина се състезават на финалите за Световната киноложка купа 2019 в Пловдив

Шампионат на Аржентина ще се състои за първи път по време на киноложките изложения в Международен панаир Пловдив. Най-породистите екземпляри ще се конкурират и на финалите за Световната киноложка купа 2019. Състезанията ще се състоят на 19 и 20 октомври.

Участват посетители от Русия, Латвия, Литва, Казахстан и други страни, оповестиха уредниците от Българския републикански киноложки съюз /БРКС/. Официалното разкриване е от 11 часа в събота с дефиле на участниците, породите и клубовете.

Претендентите за шампионските трофеи са над 300 от към 20 породи. Най-интересни са редки цветни разновидности на йоркширския териер, като за първи път у нас ще бъдат показани биро йоркшир и черен йоркшир, обявиха от БРКС. Ще има и разнородни на цвят померани, да вземем за пример самурен и партиколор, прибавиха от там.

Кучета, събрали най-вече точки в своята порода от изложбите за международната купа през 2019 година, ще получат документи за международен първенец.

В програмата е включена и профилирана галерия за българско овчарско куче през първия ден. Тогава ще се проведат състезанията „ Най-добра развъдна двойка”, “Най-добър развъдник”, “Дете и куче”, „ Млад хендлер” от 11.30 до 12 часа.

Международните киноложки изложения за всички породи не престават на идващия ден, когато е и шампионатът на Аржентина.

Собствениците на кучета могат да получат уверение за породност след оценка от специалисти в събота от 13 ч. и в неделя от 12 часа.

Тази година есенното издание на интернационалните киноложки изложения ще предложи на публиката доста новости и атракции, увериха от БРКС.

Посетителите могат да видят също Международната галерия „ Медикус, Денто, Галения “ (до 19 октомври), Специализираната галерия „ Цветна есен “, ревюто на колекционерите „ Булколекто “ и Европейската филателна галерия (до 20 октомври). Те са отворени от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 16 часа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР