Шампионът на Англия Манчестър Сити започва защитата на титлата си

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити започва защитата на титлата си
Коментари Харесай

Шампионът започва защитата на титлата си с тежко гостуване на “Емиратс”

Шампионът на Англия Манчестър Сити стартира отбраната на купата си през новия сезон с тежко посещение. Още в първия кръг “Гражданите” ще би трябвало да пътуват до Лондон, с цел да се изправят против Арсенал на неговия “Емиратс”. И двата отбора имат упоритостта да започват с победа на сметката си, като сигурно можем да чакаме много трогателен конфликт.

През предходната акция Ман Сити бе безспорен доминант в Премиър лийг. Възпитаниците на Джосеп Гуардиола приключиха сезона с актив от 100 точки, като позволиха едвам 2 загуби и приключиха с преднина от 19 точки пред втория Манчестър Юнайтед. Повечето експерти предвиждат, че “Гражданите” ще продължат с положителните си игри и през новата акция, като те към този момент завоюваха първия си трофей, откакто надиграха Челси на финала за “Къмюнити шийлд” (2:0).

През предишния сезон Арсенал загуби и трите си конфликта с Манчестър Сити. В двата мача за състезание “Гражданите” се постановиха с 3:1 на “Етихад” и с 3:0 в Лондон. Освен това те играха един против различен и на финала за Купата на Лигата, като още веднъж възпитаниците на Гуардиола реализираха безапелационен триумф с 3:0.

Сега обаче Арсенал малко или доста е изменен. Клубът бе изоставен от именития си ментор Арсен Венгер, а на кормилото застана Унай Емери. Испанецът ще има тежката задача да вдигне “Артилеристите” на крайници след неубедителната предходна акция. Лондончани останаха едвам на 6-ата позиция в крайното класиране и не съумяха да си уредят място в Шампионската лига, като всички почитатели се надяват да видят съществено усъвършенстване през новия сезон. Затова за самочувствието на тима ще бъде доста потребно, в случай че успее да стартира с победа над първенеца.

Емери до последно ще се надява Арън Рамзи да е на линия, откакто получи лека контузия в прасеца. Сеад Колашинац и Лоран Косиелни сигурно отпадат от сметките поради травми. В същото време Бернд Лено, Сократис Папастатопулос, Лукас Торейра и Стефан Лихтщайнер може да създадат формалния си дебют за “Артилеристите”.

В същото време в състава на гостите се чака дасе завърнат Кевин де Бройне и Илкай Гюндоган, които пропуснаха конфликта за “Къмюнити шийлд”. Рияд Марез пък може да направи дебют за “Гражданите” в Премиър лийг.

Премиър лийг, Англия, 1 кръг:

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ

Вероятни сформира:

АРСЕНАЛ: Лено, Белерин, Мустафи, Сократис, Мейтланд-Найлс, Джака, Торейра, Йозил, Мхитарян, Обамеянг, Лаказет

МАН СИТИ: Едерсон, Уокър, Стоунс, Лапорт, Менди, Фернандиньо, Де Бройне, Силва, Марез, Сане, Агуеро

Стадион: “Емиратс”, Лондон
Съдия: Майкъл Оливър
Начало: 18:00 часа

Премиър лийг 1 кръг, неделя 12 август  Арсенал 18:00предстои  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР