Шампионът на Англия Манчестър Сити може да получи забрана да

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити може да получи забрана да
Коментари Харесай

"Манчестър Сити" заплашен от изхвърляне от Шампионската лига

Шампионът на Англия " Манчестър Сити " може да получи възбрана да играе в Шампионската лига и Лига Европа. Такова наказване ще изискат проверяващите органи от УЕФА, в случай че се потвърди, че " жителите " са нарушили разпоредбите за финансов феърплей.

Решението за сходна глоба би трябвало да бъде взето от някогашния министър-председател на Белгия Ив Льотерм, който сега е основен проверяващ по случая и ръководител на комисията по финансов надзор, осведоми Би Би Си. Според изданието той обмисля най-малко година възбрана за " Сити " да играе в европейските клубни шампионати.
УЕФА и Висшата лига започнаха огромно следствие против " Манчестър Сити " Английският гранд може да бъде изваден от Шампионската лига
Льотерм преглежда случая за жестоко тъпчене на разпоредбите за финансов феърплей, както и за непозволено финансиране на " Манчестър Сити " от капиталов фонд в Обединените арабски емирства. Получаването на пари е било маскирано като спонсорски контракт. Разследването стартира през март, когато немското издание " Шпигел " разгласява данни за закононарушение, цитирайки платформата " Футбол Лийкс ".

Ако клубът бъде осъден с изваждане от евротурнирите, " жителите " ще могат да апелират пред Спортния трибунал в Лозана.

" Манчестър Сити " има право да играе в Шампионската лига като първенец на Англия. " Гражданите " победиха за втора поредна година във Висшата лига, откакто изпревариха " Ливърпул " с 1 точка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР