Шампионът на Англия Ливърпул допусна унизителна загуба с 2:7 при

...
Шампионът на Англия Ливърпул допусна унизителна загуба с 2:7 при
Коментари Харесай

След Ман Юнайтед и Ливърпул бе унизен! Мърсисайдци загубиха с 2:7 от Астън Вила

Шампионът на Англия Ливърпул позволи унизителна загуба с 2:7 при гостуването си на Астън Вила в мач от 4-ия кръг на Висшата лига. " Мърсисайдци " бяха приземени грубо от бирмингамци и след три триумфа, при които позволиха общо четири гола, през днешния ден инкасираха цели седем.

Още в първите минути Адриан, който застана на вратата на Ливърпул вместо отпадналия от групата Алисон, опита да подаде на Джо Гомес, само че доста неопределено. Топката стигна до Грийлиш, а той откри Уоткинс, който означи първия си гол във Висшата лига.

Отборът на Клоп опита да отговори след добра композиция, само че удар на Фирмино бе отразен от Мартинес. Вратарят се оправи и с различен удар на бразилеца по-късно. В 22-ата минута Уоткинс означи втори гол. Той получи топката от Грийлиш, оправи се с Гомес, влезе във вътрешността и със страховит удар откри мрежата.

Салах бе този, който съумя да върне ''мърсисайдци'' в мача. Удар на Вайналдум бе блокиран, само че топката стигна до египтянина и той бе непогрешим.

Надеждите за поврат обаче бяха за малко, защото две минути по-късно Джон Макгин направи резултата 3:1. Негов удар от отдалеченост се отклони във Ван Дайк и не остави шансове на Адриан. Защитата на гостите несъмнено изпитваше проблеми и позволи нова неточност в 39-ата минута. Тогава в опит да се изтегли за засада, остави няколко играчи на Вила сами в наказателното поле. Трезеге съумя да откри Уоткинс и той оформи своя хеттрик - 4:1.

След почивката Ливърпул се изнесе в предни позиции, което остави още по-големи пространства за офанзиви на противника. В 55-ата минута Баркли също се разписа. Негов удар се отклони в Александър-Арнолд, получи се страхотна парабола и топката отиде към горния ляв ъгъл на Адриан. След час игра Салах означи втория си гол в мача. Той бе изведен от Фирмино и направи резултата 5:2.

Вдъхновената игра на домакините продължи и те нямаха желание да понижават темпото. Дойде и моментът на Джак Грийлиш.

Капитанът на бирмингамци се бе отчел с 3 асистенции, само че реши и да покаже голмайсторските си качества. С огромна доза шанс той се разписа в 66-ата минута. Неговият удар бе отклонен от Фабиньо и топката изцяло промени посоката си, като се озова в мрежата. Малко по-късно бе изведен самичък против Адриан с превъзходно дълго подаване от Морисън. Грийлиш напредна и умерено подвигна топката около вратаря за 7:2.

Така Ливърпул остана на петото място с девет точки, до момента в който Астън Вила продължава с съвършената си серия и записа трети следващ триумф, като те имат и мач по-малко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР