Шампионът Лудогорец победи с 2:0 състава на Пирин в последен

...
Шампионът Лудогорец победи с 2:0 състава на Пирин в последен
Коментари Харесай

Лудогорец се справи лесно с Пирин и ще зимува на върха в Първа лига


Шампионът Лудогорец победи с 2:0 състава на Пирин в финален мач от 20-ия кръг на Първа лига. С дуела бе белязан и края на есенния полусезон в родното състезание, където „ орлите “ ще зимуват на лидерската позиция.

Победата бе от извънредно значение и за самочувствието на разградчани, които в четвъртък гостуват на ЦСКА в последния мач за 2017-та година и за двата тима.

„ Орлите “ и „ алените “ ще се изправят един против различен в 1/4-финален конфликт в шампионата за Купата на България от 17:30 часа на стадион "Българска армия".

Припомняме също по този начин, че по-рано през днешния ден в Нион бе теглен чоп, който отреди противник на Лудогорец през февруари в 1/16-финалите на шампионата Лига Европа да бъде италианският гранд Милан.

Първото полувреме на стадиона в Благоевград стартира повече от добре за играчите на Димитър Димитров-Херо, които означиха две попадения в границите на единствено две минути, с което на процедура предрешиха изхода от срещата.

В 31-та минута Клаудиу Кешеру откри резултата след акуратен удар от директен свободен удар, който бе отсъден за недодялан фал на Костадинов против Анисе. Стената на благоевградчани очакваше центриране от страна на румънския нападател и се пропука, а Кешеру се възползва оптимално, с цел да изпрати топката в долния десен ъгъл на Макенджиев.

Само 120 секунди по-късно разградчани удвоиха своята преднина след положително взаимоотношение сред Саша и Кешеру. Последният несмущаван откри с глава Джоди Лукоки, а конгоанският нападател от близко не сбърка за 2:0.

През втората част играчите на Димитър Димитров продължиха да управляват събитията на терена и умерено доиграха срещата. С триумфа първенците си върнаха лидерската позиция в класирането с актив от 48 точки, с 1 повече от втория ЦСКА. Пирин остава на 11-то място с 19 пункта. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР