Шампионът Денвър Нъгетс записа шеста поредна победа в НБА, след

...
Шампионът Денвър Нъгетс записа шеста поредна победа в НБА, след
Коментари Харесай

Шампионът Денвър надви Лейкърс за шеста поредна победа

Шампионът Денвър Нъгетс записа шеста поредна победа в НБА, откакто надделя Ел Ей Лейкърс със 124:114 като посетител в мач от постоянния сезон.

Двубоят в Лос Анджелис ще бъде запомнен с прекосяването на Леброн Джеймс на границата от 40 000 точки в Лигата, само че гостите помрачиха празника със мощна последна четвърт и серия от 19-6 за свършек на дуела. Играчите на Денвър стреляха доста мощно в целия дуел и приключиха с 58,7 % успеваемост на стрелбата, като над всички в това отношение бе Майкъл Портър-джуниър, който осъществя всичките си 10 опита (пет тройки), завършвайки с 25 точки, 10 битки и 4 асистенции. Двукратният MVP на Лигата Никола Йокич още веднъж бе над всички и записа 35 точки, 10 битки и 7 асистенции, а Джамал Мъри се регистрира с 24 точки и 11 асистенции.

За Лейкърс всички от стартовата петица приключиха със 17 и повече точки, само че пейката способства с едвам 12 точки. Домакините също бяха ефикасни в стрелбата (52,8 процента), само че взеха 16 битки по-малко от противника.

След мощната си серия Денвър Нъгетс има баланс от 42 победи и 19 загуби и е напълно покрай водача на Запад Минесота Тимбърулвс (42-18). Лейкърс заемат 10-та позиция в същата конференция с актив 33-29.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР