Шампионът Челси се отърси след колебливото начало на сезона, белязано

...
Шампионът Челси се отърси след колебливото начало на сезона, белязано
Коментари Харесай

"Челси" забрави за кризата с лесна победа над "Евертън"

Шампионът " Челси " се отърси след неувереното начало на сезона, белязано от проваляне за " Къмюнити шийлд " и шокираща загуба на " Стамфорд Бридж " от " Бърнли " и надви над " Евертън ". Лондончани стигнаха до триумфа с 2:0 относително елементарно, като двете попадения, дело на Фабрегас и Мората паднаха до почивката.

Антонио Конте можеше да разчита на Фабрегас, който се завърна след травма, а от първата минута стартира и Педро. " Челси " беше доста по-разнообразен и нападателен в играта си и разумно стигна до триумфа.

" Постигнахме добра победа, а тя е значима след неприятния ни старт на сезона. Бяхме уверени и съсредоточени, че можем да спечелим. Направихме нужните корекции и съгласно мен изглеждаме сносно. Имаме пауза от две седмици, в която ще починем и ще почистим играта си ", сподели плеймейкърът на сините, който беше определен за №1 в дуела.

 Отборът на Конте реагира чудесно и към този момент има две следващи победи.
© Reuters

Отборът на Конте реагира чудесно и към този момент има две следващи победи.

Нито за миг " Евертън " не съумя да наложи своето превъзходство на " Стамфорд Бридж ", като разчиташе на прибрана игра в личната си половина и главно на статични положения. Играта на Уейн Рууни не вървеше, а от там страдаше и целият тим на " карамелите ".

В 27-ата минута отборът на Антонио Конте откри след доста красива композиция сред Фабрегас и Мората. В хода на цялата офанзива футболистите на " Евертън " гледаха придвижването на противника, а общо седем полеви играчи в наказателното поле не можаха да противодействат на двамата испанци.

Мората овладя пас на Фабрегас и му върна топката, а с компактен диагонален удар по тревата, плеймейкърът се разписа.

 Фабрегас се радва след гола си в мрежата на
© Reuters

Фабрегас се радва след гола си в мрежата на " карамелите ".

Халфът имаше ефективно присъединяване в 14-и гол (пет гола и 9 асистенции) на " Стамфорд Бридж " в последните си 13 домашен мача от Висшата лига.

Надмощието на " Челси " продължи и до края на първата част домакините пропуснаха още няколко доста положителни шанса да удвоят задатъка си.

Все отново това се случи три минути преди паузата. Сесар Аспиликуета центрира остро топката, а Мората, който се беше пласирал чудесно сред двама от централните бранители Ашли Уилямс и Майкъл Кийн се разписа с глава.

Нападателят влезе в историята, като е първият състезател във Висшата лига, който вкарва гол и дава асистенция във всеки един от първите си два домашен мача в конкуренцията.

 Защитата на
© Reuters

Защитата на " Евертън " не откри отговор по какъв начин да опази Мората.

През втората част " Евертън " опита да отговори по някакъв метод, само че играта на гостите не вървеше. Уейн Рууни и компания се изнервиха, като не демонстрираха нищо от видяното против " Манчестър сити " при започване на седмицата, когато измъкнаха тъждество 1:1.

В различен мач от 15.30 ч. " Уест Бромич " и " Стоук сити " приключиха наедно 1:1. Джей Родригес откри за домаините в 61-ата минута, а ветеранът Питър Крауч донесе точката на " грънчарите " 13 минути преди края.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР