Шампионът Байерн (Мюнхен) изигра един от най-неубедителните си мачове в

...
Шампионът Байерн (Мюнхен) изигра един от най-неубедителните си мачове в
Коментари Харесай

Дузпа в добавеното време удължи победната серия на "Байерн"

Шампионът " Байерн " (Мюнхен) изигра един от най-неубедителните си мачове в Бундеслигата през този сезон, само че все пак завоюва гостуването си на " Волфсбург " с 2:1. С надвит гол от дузпа в добавеното време баварците записаха 13-а поредна победа във всички шампионати.

Треньорът на " Байерн " Юп Хайнкес, който пропусна предходния мач поради простуда, даде отмора на огромна част от главните си футболисти. Във вторник немският отличник приема турския първенец " Бешикташ " в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига.

Хайнлес остави на пейката Левандовски, Томас Мюлер, Джошуа Кимих, Матс Хумелс, Жером Боатенг и Дейвид Алаба. Хамес Родригес въобще не попадна в групата, а Артуро Видал отсъстваше за насъбрани жълти картони.

Тиаго Алкантара стартира като титуляр след близо три месеца неявяване поради травма в бедрото. Испанският плеймейкър не беше на висота и си личеше, че занапред би трябвало да навлиза във форма.

 Дузпа в добавеното време удължи победната серия на
© Reuters

Още първоначално футболистите на " Байерн " се настаниха в половината на " Волфсбург ". Това не тормози играчите на домакините, които затваряха ловко постъпите към своята врата и разчитаха на контраатаки.

При една от тях се стигна до ъглов удар в осмата минута. Максимилиан Арнорд и Юнус Мали разиграха късо, като последният центрира към далечната греда. Даниел Дидави беше заел добра позиция и откри резултата след удар с глава в близкия ъгъл.

Вратарят на " Байерн " Свен Улрайх можеше да се намеси по-добре в обстановката. Германецът получи гол в юбилейния си мач №200 в Бундеслигата. 24 от тези срещи са с екипа на баварците.

До края на първата част първенците по този начин и не откриха метод да пробият добре проведената защита на домакините. Гостите владееха топката в 77% от времето, само че не записаха нито един прецизен удар. Липсваха и чистите голови положения за баварците, а топката рядко доближаваше до Вагнер.

Предишният път, когато " Волфсбург " водеше с 1:0 на " Байерн " след едно полувреме игра, беше през есента на 2015 година Тогава последва голово шоу на Левандовски, който означи пет попадения за девет минути. Този път играта на баварците не вървеше и до сходен процес не се стигна.

Втората част стартира с дейни дейности на Робен по дясното крило, които водеха до рискове пред вратата на домакините. В 55-ата минута " Байерн " получи право да извърши дузпа за нарушаване против Корентен Толисо. Зад топката застана Робен, само че ударът на холандеца беше избавен от вратаря Коен Кастелс. Това беше първи пропуск от бялата точка за крилото от финала на Шампионската лига против " Челси " през 2012 година

Robert Lewandowski's penalty record for Bayern Munich in the Bundesliga:

19 taken
18 scored
1 missed

Manuel Neuer in 2012 the keeper to stop him. pic.twitter.com/DeLGRPEJz3
— Squawka Football (@Squawka) 17 февруари 2018 година

Баварците подвигнаха оборотите след пропусната дузпа и това докара до стремежи резултат. В 63-ата минута Робен центрира към близката греда, а Вагнер засече топката с глава и изравни.

В оставащите минути играта беше доста спокойна и изглеждаше, че победната серия на " Байерн " е към своя край. В първата минута на добавеното време обаче Робен беше фаулиран в наказателното поле и гостите получиха втора дузпа.

Този път зад бялата точка застана влезлият като запаса в 79-ата минута Левандовски, който донесе успеха на своя тим. Полският нападател вкара своя 20-и гол през сезона и 16-ти в мачовете против " Волфсбург ".

С 19-aта си победа от 23 турнирни мача " Байерн " събра 59 точки и резервира голям задатък от 21 точки пред " Байер " (Леверкузен) и " Лайпциг ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР