Шампионът Барселона продължава да бъде испанският клуб, който отделя най-много

...
Шампионът Барселона продължава да бъде испанският клуб, който отделя най-много
Коментари Харесай

Бездната между бюджетите на Барса, Реал М и останалите продължава да стои

Шампионът Барселона продължава да бъде испанският клуб, който отделя най-вече пари за заплати на футболисти и треньори. Бюджетът на “лос кулес” за финансови хонорари за този сезон е 671,429 млн. евро, като е с 39,3 млн. евро повече спрямо предходния.

Реал Мадрид продължава да бъде втори с 30,3 млн. евро по-малко от каталунския си противник - 641,049 млн. Столичани обаче усилват разноските си най-вече от всички - със 74,55 млн.

След това обаче следва голяма разлика по отношение на другите клубове. Трети по бюджет е Атлетико Мадрид с 348,50 млн. Най-малко отделя новакът Майорка - 29,97 млн. евро.

Във въпросната сума влизат всички разноски по заплати на играчи, треньори и чиновници на клуба. В този предел попадат и сумите по всички евентуални клаузи и комисионните на сътрудниците, помогнали за привличането на даден футболист.

Всеки клуб самичък изготвя своя финансов проект и показва въпросния бюджет, като информацията се предава за утвърждение от Испанската футболна лига. Всичко това се прави за да няма финансова неустойчивост поради неверни планове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР