Шампионът Бъки (Габрово) и вицешампионът Свиленград записаха безпроблемни и категорични

...
Шампионът Бъки (Габрово) и вицешампионът Свиленград записаха безпроблемни и категорични
Коментари Харесай

Категорични победи за Бъки и Свиленград в женското първенството

Шампионът Бъки (Габрово) и вицешампионът Свиленград записаха безпроблемни и безапелационни победи във 2-ия кръг на женското хандбално състезание на България.

Шампионките от Бъки надиграха състава на Ники спорт в Сливница с 34:22 (16:10) . Срещата по стратегия трябваше да бъде в Габрово, само че поради заетостта на зала " Орловец " двата отбора се споразумяха да разменят семействата си. След равностойното начало " бъкитата " направиха серия от пет безответни попадения и си осигуриха удобен задатък на почивката от 16:10. Разликата при започване на втората част доближи до 10 гола, след което Бъки умерено доигра мача за крайното 34:22.

Най-резултатна за Бъки, с 12 гола, още веднъж беше капитанката Лидия Ковачева, а пет попадения за успеха осъществя Милица Колева.

В последната среща от кръга cъcтeзaтeлитe нa Cвилeнгpaд бяxa бeзпoщaдни и ce нaлoжиxa c aтeгopичнoтo като посетители нaд Πoмopиe с 39:19 . Ha пpaтиa " амaзoнитe " oт Югa нaпpaвиxa eднa дoбpa тpeниpoвa в игpoви ycлoвия. Πъpвaтa чacт зaвъpши пpи peзyлтaт 18:8. Зa " жълтo-зeлeнитe " блecнa Гepгана Aлecaндpoвa, oятo бyвaлнo oтaзa дoмaинитe. Bpaтapaтa нa Cвилeнгpaд извaди и нeвъзмoжнoтo.

Във краткотрайното класиране водят Бъки, Свиленград и Етър 64 с по 2 победи от 2 мача и 4 точки. В 3-ия кръг е дербито сред Свиленград и Бъки. По стратегия мачът е в Свиленград, само че ще се играе в зала " Орловец " в събота (27 октомври) от 15,00 часа. В събота от 16,00 часа ще се играе и дуелът сред Етър и Поморие, а в неделя (28 октомври) от 15,00 часа ще бъде последния мач сред Ники спорт и Шумен 98.

По информация на sport-gabrovo.com и e-svilengrad.com

Снимка: sport-gabrovo.com

Видео: radiomilena.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР