Шампион по борба, поръчал убийство на млад мъж в Украйна,

...
Шампион по борба, поръчал убийство на млад мъж в Украйна,
Коментари Харесай

Издирват Дебелия, поръчител на убийство с гаечен ключ

Шампион по битка, поръчал ликвидиране на млад мъж в Украйна, се търси къде ли не от Министерство на вътрешните работи, написа "Телеграф ". Румен Георгиев Запрянов, по прякор Дебелия, беше пуснат през вчерашния ден публично на страницата на ведомството, като се умолява всеки, който има информация за него, да сигнализира полицията. 51-годишният състезател, който е родом от Пазарджик, е наказан задочно на 20 година затвор, само че преди произнасянето на последната инстанция изчезва.

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата оповестиха, че стартират да качват всички наказани, само че избягали рискови бандити, с цел да не се случи повторна покруса като с изверга Росен, избил цяло семейство в Нови Искър, до момента в който се води за търсене и има влезнала в действие присъда. Румен Запрянов - Дебелия, първенец по битка от соца, е апетитен от прокуратурата за подстрекател на убийството на Мирослав Маринов, станало на 28 януари 2011 година в Украйна.

37-годишният мъж тогава е бил издирван от проверяващите по случай с Данък добавена стойност спекулация. Още тогава обвинители подозират, че Мирослав е погубен, тъй като се готвел да даде показания в съда против аферисти. Това се счита и като главен претекст за убийството му - да му се запуши устата, само че към днeшна дата това не е потвърдено. За убийството са наказани Румен Запрянов - задочно, руснакът с БГ паспорт Сергей Георгиев и Иван Грахов.

Интересното е, че мократа поръчка се разплита по изтърван мобилен телефон в гората в украинското селце Головчиници, където е осъществено ликвидирането на Мирослав. Трупът на Мирослав е открит в гориста околност на Летичевския регион на Украйна. До него води кървава следа, а на метри от тялото е мобилен телефон на жертвата. Оказва се, че в него е записан номера на единия от убийците, с който няколко часа по-рано са се уговорили да се видят на Централната гара в Киев.

Мирослав мислел, че Сергей и Иван ще му дадат подправени документи, с които да се прибере у нас, а мъжете са били пратени да го очистят, написа в самопризнанията на двамата убийци пред съда. Вместо да го върнат в България, те го убиват по изключително нечовечен метод. Първо чупят гаечен ключ в тила му, душат го с найлонов плик, който обаче се изхлузва, и го довършват, като прерязват гърлото му с нож.

В хода на процеса Сергей и Иван показват, че ги е наел Румен Дебелия. Той им дал фотография на Мирослав и споделил, че има хора, които са подготвени да платят за ликвидирането му. Дал им задатък от 1000 лева, а заречен 10 бона. Дебелия е лежал в ареста, само че откакто го пускат, изчезва мистериозно
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР