Шалке 04 записа трета поредна победа в Бундеслигата и поне

...
Шалке 04 записа трета поредна победа в Бундеслигата и поне
Коментари Харесай

Брилянтен гол затвърди възхода на Шалке 04

Шалке 04 записа трета поредна победа в Бундеслигата и най-малко краткотрайно се изравни с лидера в класирането Република България Лайпциг. Амине Арит беше огромният воин за тима от Гелзенкирхен. Той подаде за гола на Суат Сердар в 36-ата минута, а в 89-ата донесе триумфа с доста зрелищно осъществяване. За гостите, които са в дъното на класирането, прецизен беше резервата Карим Онисиво (75').

Преди днешния мач Шалке реализира победи против Херта (Берлин) и Падерборн с общо 8 маркирани гола. " Кралскосините " имаха и доста добра традиция в семействата си против Майнц, който пък едвам в предходния кръг взе първите си точки през сезона.

Шалке действаше нападателно в началните минути, само че даже и най-хубавите офанзиви на отбора не завършваха с прецизен удар поради неналичието на точност при завършващия пас. В първия случай, в който приложиха повече фикция, футболистите на Дейвид Вагнер откриха резултата. Това стана в 36-ата минута след съвършено подаване на Амине Арит и незабавен изстрел под гредата на Сердар.

Малко след почивката централният нападател на Шалке Гуидо Бургщалер насочи удар с глава, който излезе в в навън. Австриецът изиска дузпа и повторенията демонстрираха, че в действителност беше леко арестуван от бранител на Майнц, само че съдията Даниел Шлагер подмина обстановката.

Гостите заиграха много по-добре след направените смени. Аалександру Максим, Боте Баку и Карим Онисиво внесоха нужната заостреност в офанзивите на тима и резултатът не закъсня. В 75-ата минута Онисиво овладя топката с гръба към вратата, обърна се и с доста прецизен удар откри далечния ъгъл - 1:1.

До края Майнц се опита даже да стигне до успеха, само че и равенството щеше да е добре пристигнало за тима на Сандро Шварц. Вместо това, Шалке изтръгна трите точки с хубав гол на Арит. Мароканският халф се разписа с брилянтен удар с външен фалц и зарадва препълнения " Фелтинс Арена ".

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Бундеслига 5 кръг, петък 20 септември  Шалке 04 2:1краен резулат  Майнц 05
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР