Шалке 04 и Хамбургер ШФ са два от клубовете, които

...
Шалке 04 и Хамбургер ШФ са два от клубовете, които
Коментари Харесай

Магат нападна ръководствата на Шалке 04 и Хамбургер ШФ

Шалке 04 и Хамбургер ШФ са два от клубовете, които през последните години непрекъснато разочароват. Феликс Магат, който през треньорската си кариера беше отпред и на двата отбора, има пояснение за упадъка. Този сезон “миньорите” от Гелзенкирхен приключиха с 16 следващи мача без победа - клубен антирекорд, а “Шпорт Ферайн” отново не съумя да завоюва промоция за елита.

Магат изкара два сезона на “Фелтинс Арена” сред 2009 и 2011 година “Когато дойдох в Шалке, клубът остави едни 35 млн. евро да изтекат - разкри той пред “Билд”. - Бяха изпуснати солидни доходи от присъединяване в Шампионската лига, тимът рано отпадна от Купата на Германия, а заплатите бяха толкоз високи, че съвсем всички си живееха като царе. Аз обаче съумях да поправям това.”

В първия си сезон наставникът изведе “кралскосините” до второ място в шампионата, само че по-късно връзките му с играчите се утежниха, а с това и резултатите, което в последна сметка докара до уволнението му през март 2011 година “Постигнатото от мен тогава не се оказа задоволително за ръководителите, които имаха други хрумвания. След това те взеха решения, поради които клубът се върна с 10 години обратно и съвсем банкрутира”, изясни Магат.
 Хамбургер още веднъж изпусна плейофа за Бундеслигата, стана явен противникът на Вердер
Според него шефовете са казусът и на клуба от Хамбург, който към този момент е във Втора Бундеслига. “Защо никой не разчисти в Хамбургер? През годините там се изредиха няколко треньори, само че нищо не се промени. Изглежда, че нещо не е наред и сигурно това не е треньорът. Нямам концепция за какво още никой не вземе да разчисти това място. Феновете на клуба биват измъчвани през последните години”, недоволства той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР