Шакира в превод от арабски означава изящна жена“. Родена е

...
Шакира в превод от арабски означава изящна жена“. Родена е
Коментари Харесай

Шакира - изящната жена със специфичен глас и характерно йоделно звучене

Шакира в превод от арабски значи „ изящна жена “. Родена е на 2 февруари 1977 година в Баранкиля, Колумбия. Нейните баба и дядо по бащина линия са емигрирали от Ливан в Съединени американски щати. Оттам идва и името й. От майка си Шакира наследява испански и италиански генезис.

Тази интернационална комбинация е повода Шакира да е толкоз забавна, надарена, със характерен тембър и красива визия. Тя е единствено на 13 години, когато се мести да живее в Богота, и издава първия си албум, с име Magic.

Той има слаб триумф и не излиза от рамките на страна. Следващият ѝ албум Danger има същата орис и Шакира се захваща с актьорство, само че се оказва, че няма гений за това.

По това време звукозаписната компания Sony Music продуцира първите ѝ два албума и ѝ поръчва да напише ария, която да бъде включена в музикалната компилация Rock en Espanol.

Шакира основава парчето Dónde Estás Corazón. Така през 1995 година още веднъж се завръща към музикалната си кариера и издава албум с името Pies Descalazos, който включва песента Dónde Estás Corazón, и способства най-сетне за стремежи триумф на изпълнителката. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР