Шахтьор Донецк нанесе звучен шамар на Реал Мадрид, побеждавайки го

...
Шахтьор Донецк нанесе звучен шамар на Реал Мадрид, побеждавайки го
Коментари Харесай

Сензация! Шахтьор Донецк победи Реал Мадрид като гост

Шахтьор Донецк нанесе гласовит пестник на Реал Мадрид, побеждавайки го с 3:2 в първи мач от Група B на Шампионската лига. Украинският отбор не можеше да разчита на 10 от титулярите си, откакто отборът бе повален от ковид и огромна част от футболистите, които се появиха на " Алфредо Ди Стефано " направиха своя дебют. Гостите шокираха домакините в средата на първото полувреме, когато Тете откри резултата. Минути по-късно Рафаел Варан си вкара безразсъден автогол, удвоявайки преднината на украинския отбор. В заключителните минути на първото полувреме Соломон повиши преднината на Шахтьор от три гола. В началото на второто полувреме Лука Модрич върна едно попадение за Кралския клуб след ужасно осъществяване от отдалеченост. Малко по-късно появилият се от аварийна пейка Винисиус понижи разликата единствено на едно попадение, само че до повече не се стигна.

Кралският клуб започва по-агресивно срещата и още в 5-ата минута Маркос Асенсио се оказа на добра стрелкова позиция. Испанецът стреля към вратата на гостите, само че Анатолий Трубин отрази изстрелът.

В 14-ата минута се откри отлична опция пред гостите за разкриване на резултата. Марлос бе изведен чудесно зад тила на отбраната на домакините. Украинският национал напредна и стреля в средата на вратата, само че Тибо Куртоа се намеси уверено.

Въпреки по-агресивният жанр на домакините, Шахтьор сподели самочувствие и на няколко пъти задържа в по-продължителен интервал топката. Реал Мадрид опита да заплаши вратата на украинците с редица центрирания, само че отбраната в оранжево се оправи с опитност.

Двата тима предложиха бързо движение, само че мъчно се стигаше до чисти голови положения.

В 29-ата минута Шахтьор Донецк откри резултата. Виктор Корнийенко проби по левия фланг, след което навлезе в наказателното поле и падайки на земята продължи към Тете, който невъзмутимо осъществя в долния десен ъгъл на Тибо Куртоа.

Реал Мадрид опита незабавно да отговори на предизвикването, само че Лука Йович не съумя да се възползва от положително центриране на Лука Модрич и стреля едва в ръцете на Трубин.

В 33-ата минута Тете проби отляво и стреля към далечния ъгъл, след което последва реакция на Тибо Куртоа, само че при опита си да почисти топката Рафаел Варан си вкара безразсъден автогол.

В 42-ата минута Шахтьор шокира за трети път Реал Мадрид. Гостите проведоха отлична офанзива. Тете подаде технично с пета на границата на наказателното поле към Соломон. Халфът напредна и с изстрел в долния десен ъгъл осъществя.

На почивката треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан включи в игра Карим Бензема, който да ускори нападателната мощност на мадридчани. Още в първата минута на втората част точно французинът получи добра опция, само че топката му бе избита.

В 49-ата минута Маркос Асенсио насочи компактен изстрел от отдалеченост, който попадна в средта на вратата на Анатолий Трубин боксира в ъглов удар.

В 54-ата минута масираният напън на Реал Мадрид даде резултат. Лука Модрич осъществя превъзходен гол, откакто изстреля мощен удар от дъгата на наказателното поле и топката влетя в горния ляв ъгъл.

Минута след попадението Шахтьор имаше отличната опция още веднъж да поведе с три гола. Корнийенко проби по левия фланг и подаде към точката на дузпата, където Дентиньо стреля, само че топката профуча около левия непряк дирек.

В 58-ата минута секунди откакто се появи на терена Винисиус мина през двама от Шахтьор и с обмислен удар в долния десен ъгъл осъществя. Попадението на атакуващия футболист се трансформира в най-бързо маркираното от запаса, откакто футболистът на Реал Мадрид се разписа след едвам 14 секунди на терена.

Три минути след гола Реал Мадрид получи нова отлична опция. Винисиус несъмнено раздвижи играта на " белите " в предни позиции. Бразилецът проби в наказателното поле, след което Карим Бензема овладя на метри от вратата на гостите, само че изстрелът му от дребен ъгъл бе отразен от Трубин.

В 64-ата минута Шахтьор можеше за четвърти път да шокира домакините. Тете бе изведен зад тила на отбраната. Бразилецът напредна, само че се забави и стреля в тялото на излезлият да го пресира Тибо Куртоа.

Реал Мадрид придвижи играта напълно в половината на Шахтьор, а последователно украинският отбор загуби от свежестта си, което бе обикновено, откакто отборът бе съществено ударен от ковид.

В 78-ата минута Винисиус центрира на задната греда, където Менди стреля с глава, само че топката срещна тялото на Корнийенко и излезе в ъглов удар.

В 84-ата минута Маркос Асенсио елегантно центрира в наказателното поле на Шахтьор, Марсело се размина с топката, след което кълбото срещна тялото, а по-късно и ръката на Кочолава и домакините желаеха дузпа, само че основният арбитър Сърджан Йованович бе безапелационен, че няма да има углавен изстрел.

Дълбоко в добавеното време Реал Мадрид изравни. Винисиус подаде към дъгата на наказателното поле към Феде Валверде, който нанесе компактен изстрел, който мина през куп от играчи и влетя в мрежата зад Трубин. Но в обстановката Винисиус бе тъкмо пред вратаря на Шахтьор и след ревизиране с VAR Сърджан Йованович подвигна високо ръката си и отсъди засада. Това бе и последното деяние в дуела и Шахтьор реализира исторически триумф.

В другия дуел, почнал в 19:55 ч. българско време, Република България Залцбург и Локомотив Москва приключиха при резултат 2:2 в първия мач от група А за довечера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР