Шахтьор (Донецк) изигра един от най-запомнящите се свои мачове в

...
Шахтьор (Донецк) изигра един от най-запомнящите се свои мачове в
Коментари Харесай

Жуниор Мораеш с гол в паметен мач за Шахтьор в Загреб

Шахтьор (Донецк) изигра един от най-запомнящите се свои мачове в Шампионската лига.

Отборът завоюва точката при визитата си на Динамо в Загреб. Но освен зрелищното за всички почитатели 3:3, което се получи в края, а най-много методът, по който то стана факт, прикова вниманието на медиите из цяла Европа.

Алан Патрик даде преимущество на гостите в 13-ата минута на мача. Дванадесет по-късно обаче, с положително осъществяване Петкович изравни, връщайки домакините в срещата.

Малко преди паузата играта загрубя и реферът стартира с формалните предизвестия.

След почивката обаче феновете станаха очевидци на същинския екшън в тази борба.

В разстояние на 5 минути - сред 74-ата и 79-ата и двата отбора останаха с човек по-малко от първичните си 11 полеви състезатели, като първо Моро напусна терена за домакините, а малко по-късно и Марлос стори същото за гостите, пред разочарования взор на треньора си.

Иванушец и Адеми вкараха в 83-ата и 89-ата минута и по всичко изглеждаше, че това 3:1 на светлинното табло за домакините няма по какъв начин да бъде променено.

Началото на същинския потрес за Динамо даде някогашният футболист на ЦСКА Жуниор Мораеш. Той вкара за 3:2 в третата минута на даденото от рефера 5-минутно продължение.

В последните секунди от добавеното време вратарят Пятов се включи в офанзива и бе фаулиран в наказателното поле. След допитване до системата ВАР, съдията уточни бялата точка.

Зад топката застана Тете, който бе прецизен за оказалото се и извънредно 3:3, което сигурно ще обере огромна част от овациите на футболните ентусиасти довечера. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР