Шахматен клуб „НСА“ и Национална Спортна Академия „Васил Левски“ организират

...
Шахматен клуб „НСА“ и Национална Спортна Академия „Васил Левски“ организират
Коментари Харесай

НСА организира шахматен турнир за деца

Шахматен клуб „ НСА “ и Национална Спортна Академия „ Васил Левски “ провеждат Втори шампионат по интензивен шахмат за деца „ Купа „ Евро София “, който ще се организира на 19 ноември 2017 година в София, Студентски град, Национална Спортна Академия.

Състезанието се провежда в 7 кръга по швейцарската система и е разграничен на три под-турнира: Турнир „ А “ за деца до 14 години, и Турнир „ В “ за деца до 10 години и Турнир „ С “ за неградирани деца.
С организирането на това мероприятие Шахматен клуб „ НСА “ и Национална Спортна Академия “Васил Левски “ си слагат две съществени цели:

Първо: Популяризиране на шахматната игра измежду подрастващите, като игра която дава опция за развиване на логическото мислене, дисциплината и концентрацията. Шахматът като спорт, в който ръка си подават мисълта и съобразителността, импровизацията и въображението, решителността и творчеството. Шахматът като спорт и като игра, като вълнуващ и увлекателен развой.

Второ: Турнирите да бъдат като поле-тренажор за осъществяване на на практика занимания на студентите по шахмат от НСА „ Васил Левски “, в качеството им на спортни педагози и треньори, уредници и съдии на процедура.

Организаторите са подсигурили награди и лакомства за всички участници. Много изненади и занимания за малчуганите. За спечелилите ще има купи, медали, грамоти и доста предметни награди. Организирана е и лотария, която да зарадва децата и родителите им.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР