“Шафрантията може да си ходи, доти иска, може да се

...
“Шафрантията може да си ходи, доти иска, може да се
Коментари Харесай

Шафрантията може да ходи, а аз да кимам? БАН наказа свой служител, защитил Георги Николаев

“Шафрантията може да си върви, доти желае, може да се оплющи с целия град, а аз единствено мога да клатя глава недоволно в профил? ”, пита Марков в обществената мрежа. 

Това е вторият сходен случай, станал публично притежание, в който чиновник ще бъде осъден от работодателя си поради обществената поддръжка по отношение на насилието над 18-годишното момиче. Припомняме, че Виктор Костов, който бе арестуван от полицията поради закани към близки на жертвата, а след това пуснат на независимост, също беше освободен от работа от “Мини Марица - изток ”, които обществено се разграничиха от изявлението му в поддръжка на Георги Николаев. 

 

Впоследствие от Института по математика и информатика към Българска академия на науките обясниха, че оповестеното от служителя им мнение е в цялостно несъгласие с политиката и публичната роля на Института. 

 

" Намираме всяка форма на експанзия – вербална, психическа и физическа – за извънредно неприемлива и в прорез с общоприетите правила на държание и със законите на Република България. Всяка изказана поддръжка или утвърждение на сходни прояви на експанзия са несъвместими с разбиранията ни за цивилизовани човешки връзки, които се основават на взаимно почитание и приемливост ", излиза наяве от позицията им.

 

Не е ясно какви ще бъдат административните ограничения, които ще подхващат от Института, с цел да санкционират служителя си. Възможностите се изследват, а когато бъде взето решение, ще има и нова позиция.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР