Шабла. Джаз до морето“ край шабленското село Езерец тази година

...
Шабла. Джаз до морето“ край шабленското село Езерец тази година
Коментари Харесай

„Джаз до морето“ край шабленското село Езерец тази година ще изненада с нови изпълнители и разширен формат

Шабла. „ Джаз до морето “ край шабленското село Езерец тази година ще изненада с нови реализатори и уголемен формат. Това заяви Павлета Проданова, музикант, уредник и хазаин на музикалното събитие, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна . Джаз фестът „ JaZz do MoRETO “ ще се организира за трета поредна година. Гостите ще имат опция да се любуват на музиката на невероятните и надарени музиканти, прославящи ни в България и отвън страната - братя Владигерови - Константин и Александър(пиано, тромпет), Веселин Веселинов - Еко (бас китара), Петър Салчев (вокал), Живко Братанов (пиано), Пламена Костова (вокал) и уредника на събитието - Павлета Проданова (пиано) са участниците в тазгодишният музикален фест. „ Езерец още веднъж ще се разтресе от фойерверки от музикални тембри,изненади и малко jam...Братя Владигерови - потомци на П.Владигеров.

За тях изкуството е неразделна част от техният живот,а тяхната любов-джазът.Живеят в Австрия и се изявяват на доста места в България и чужбина. Петър Салчев - изявен джаз реализатор, присъщ с красивия си тембър на гласа, учител. Създател на Камерна сцена - Пловдив. Веселин Веселинов - Еко
- бас китарист, контрабасист и композитор. Участва в разнообразни обединения - Зона Ц, Стефан Вълдобрев, Tube Hedzz. Живко Братанов - известен джаз пианист, приключил в Пловдивската академия, взе участие в разнообразни планове в страната и чужбина. Пламена Костова - приключила Музикалната академия в Пловдив.

Има авторски песни и ползи в разнообразни музикални стилове. Павлета Проданова - приключила компетентност „ Пиано “ в Музикалната академия в Пловдив, работила в чужбина, учител и уредник на джаз фест-Езерец “, споделя уредникът. Ден след джаз концерта Веселин Веселинов-Еко ще запознае децата с два музикални инструмента - бас китарата и укулеле. Малчуганите ще имат опция да свирят с тях джаз в Зеления център в град Шабла. Джаз фестът ще се състои на 6 август, начало - в 20,00 часа. Входът е свободен.

Жулиета НИКОЛОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР