Шаби Алонсо потвърди, че ще остане старши треньор на Байер

...
Шаби Алонсо потвърди, че ще остане старши треньор на Байер
Коментари Харесай

Шаби Алонсо остава в Байер Леверкузен и през следващия сезон

Шаби Алонсо удостовери, че ще остане старши треньор на Байер Леверкузен и през идващия сезон, поставяйки завършек на спекулациите, че може да наследи Юрген Клоп на мениджърското кресло в Ливърпул това лято.


Sky Germany бе съобщил по-рано, че испанецът е споделил на Байерн Мюнхен, който също се интересуваше от услугите на 42-годишния експерт, че ще остане отпред на „ аспирините “, които са на път да сложат завършек на хегемонията на Байерн в Бундеслигата.

„ Това е сезон, в който имаше доста спекулации по отношение на бъдещето ми – до момента имахме доста мачове, бяхме много натоварени и заети. Исках да употребявам това време в този момент, по време на интернационалната пауза, с цел да взема решение, и предходната седмица имах доста добра среща с генералния шеф Симон Ролфес и основния изпълнителен шеф Фернандо Каро и ги уведомих за решението ми да продължа да работя като треньор на Байер Леверкузен. Със сигурност всички решения би трябвало да бъдат оценени доста деликатно. Опитвам се да взимам най-правилните. Това е верният метод за мен да се развия като ментор. Аз съм млад треньор, само че сега считам, че това е точното място. Чувствам се доста почитан от всички отдели, почитателите ни поддържат буйно тази година както в положителните, по този начин и в неприятните моменти, които изпитахме предходната година. Разполагам със страховит щаб, който ми оказва помощ ежедневно да работя все по-добре и по-добре – а и играчите ми дават доста аргументи да продължава да имам вяра в този тим. Заради тяхната отдаденост, пристрастеност и апетит считам, че работата ми тук не е завършила. Като взема поради всички тези неща, мисля, че това е вярното решение. Все още съм млад и времето ще покаже, само че в този момент съм благополучен “, стартира испанецът на конференцията си преди дуела с Хофенхайм в събота.

Алонсо бе считан от мнозина за заместител на Клоп на „ Анфийлд “, до момента в който Байерн също бе податлив да наследи напускащия през лятото Томас Тухел с някогашния си състезател. Испанският ментор на Леверкузен не пожела да разяснява, когато бе запитан за интереса на Ливърпул и Байерн.

„ Няма да бъде правилно за мен да разясня други клубове в тази обстановка. Ливърпул и Байерн са клубове, които почитам, играл съм там, имам мощна връзка с тях, само че не е правилно да приказвам за тях. Намирам се в прекомерно ранен стадий от кариерата ми, с цел да обсъждаме такива неща “, сподели още Алонсо. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР