Шабан Шаулич е починал от сърдечен удар, съобщиха представители на

...
Шабан Шаулич е починал от сърдечен удар, съобщиха представители на
Коментари Харесай

Шабан Шаулич Е Починал От Инфаркт

Шабан Шаулич е умрял от сърдечен удар, оповестиха представители на немската болница, в която Кралят на сръбския фолк бе откаран след тежката злополука. Той е получил инфаркт, до момента в който лекарите се опитвали да го реанимират. Тъжната вест за гибелта му удостовери неговият шурей Бата Миркович пред „ Новости “.

Спасителната работа е получила сигнал за тежък случай рано тази заран, към 6,50 часа. Според информацията на автомагистрала А2, покрай Дортмунд два частни автомобила са се сблъскали. В една кола са пътувал Шаулич и двама негови музиканти – Мирсад Керич и Бобан Стоядинович.

Още не мога да допускам. Тази заран, брачната половинка на Шабан – Гордана, ми заяви новината. Според последна информация Керич е в тежко положение, а Стоядинович е с три счупени ребра

добавя един от околните другари на сръбската легенда – Саша Дервишевич пред „ Фактор “. По първична информация Шаулич е пътувал след концерт нощес в Белефелд, предава Монитор.

Шабан Шаулич е роден на 6 септември 1951 година. От дребен се пали по футбола, малко по-късно – и по музиката, с която се захваща по съвет на своя чичо. По думите на самия Шаулич, прочут като Краля на сръбската музика, за първи път се качва на сцената, когато е едвам 8-годишен и повече не слиза. Първата си плоча пък издава на 17 години. Към сегашна дата шлагерите му Dođi da ostarimo zajedno и Dva galeba bela се смятат за най-хубавите песни в този жанр. В дискографията си има над 30 издадени албума. Женен е от 43 години за брачната половинка си Гордана, с която имат три деца – две дъщери Илда и Санела и наследник Михайло.
Българските почитатели на Шаулич го видяха последно на 21 декември, когато легендата на югофолка отпразнува 50-годишната си музикална кариера. Самият той постоянно е признавал, че пази необикновен сантимент към феновете си у нас. Това бе и повода всяка година да търси място в натоварения си график за концерт в България. Шаулич нееднократно се е включвал и в благотворителни дела в страната ни. Така, през 2016 година дружно с сътрудника му Мирослав Илич разпродадоха стремително билетите за изявата си в най-голямата зала в София „ Арена Армеец “ и оповестиха втора концертна дата. Събраните средства от двете им участия отидоха в интерес на децата, лишени от наставнически грижи в село Доганово.

„ Напуснаха ни най-хубавите. Сред тях, Шабан. Учих се от него, сътрудничихме си, пеехме и скърбяхме дружно, обичахме го и го уважавахме, научихме от него доста за живота… Вечна популярност, скъпи приятелю“, написа Лепа Брена след вестта за трагичната гибел на Шабан. Миле Китич, Весна Змиянац и Драгана Миркович също показаха съболезнованията си. Това направиха и част от българските му сътрудници. „ Само тишина. Няма нищо за казване. Ти ни остави песни за всички времена. Почивай в мир “, написа Камелия в обществените мрежи. „ Легендата в никакъв случай не умира! Ще живее постоянно в нашите сърца “, означи и Рени, неведнъж делила сцена със сръбската звезда.
Източник: secret.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР