Сгушеното около околни хълмове чирпанско село Могилово от десетина години

...
Сгушеното около околни хълмове чирпанско село Могилово от десетина години
Коментари Харесай

Долината на виното стана рок център на България за 4 дни

Сгушеното към околни хълмове чирпанско село Могилово от десетина години е известно и като Долината на виното, поради учредената там винарска маза. Но от четвъртък насам това е и събирателна точка на феновете на рок музиката в България. Защото там след отлагания през последните две години поради пандемията от COVID-19 се завърна фестивалът Midalidare Rock In The Wine Valley.

Както и на предходни издания той се организира в двора на винарната, което придава спомагателен сексапил на събитието. Началото бе белязано от смяна в последния миг. Предвидените за 14 юли хедлайнери Whitesnake анулираха цялото си европейско турне поради здравословни проблеми на Дейвид Ковърдейл и други членове на групата. Така по неотложност бе обезпечен заместител - немската симфоник метъл групировка " Авантейжа ", които даже бяха докарани до България с частен полет.

Усилията си заслужаваха и почитателите станаха очевидци на третото шоу в страната ни на бандата, ръководена от водача Тобиас Замет. С доста резултати, с няколко вокалисти и общо 18 песни (с двата биса). Накрая даже имаше дребна изненада, като след тяхното осъществяване на сцената излезе именитият вокалист на " Ахат " Звездомир Керемедчиев и разгласи, че ще има афтърпарти с група " Конкурент ".

Вторият ден бе зависещ на втория хедлайнер Running Wild, като даже някои от почитателите се бяха пременили в тяхна чест в пиратски костюми. Това обаче не попречи да се насладят на четирите групи преди този момент, измежду които Ross the Boss (на някогашния член на Manowar Рос Фридман) и шотландците Alestorm - също към този момент познати и обичани в България. За Running Wild това бе първа аудиенция в страната ни въобще след над 40-годишна кариера, което бе задоволително затопляне на упованията на над 6000 почитатели.

Трябва да се означи, че макар огромния напор към селото, в което има под 200 поданици, организацията е на доста високо равнище. Включително и с бусчета, които извозват посетителите на феста от Стара Загора и Чирпан преди началото и след края на фестивалните дни. А в тази и утрешната вечер се чакат още повече гости поради останалите два хедлайнера - нидерландците Within Temptation (тази вечер), водени от фронтдамата си Шарън ден Адел и английските хеви метъл ветерани Judas Priest, които са на прощално турне.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР