Сгушен в живописна долина в италианските Алпи, град Гардоне Вал

...
Сгушен в живописна долина в италианските Алпи, град Гардоне Вал
Коментари Харесай

Не бихте и предположили! Това градче в Европа произвежда оръжията за цял свят

Сгушен в живописна котловина в италианските Алпи, град Гардоне Вал Тромпия е родното място на множеството дребни огнестрелни оръжия в Европа, както и на оръжието на Ал Пачино в паметния филм „ Белязания “, написа „ Политико “.
Заобиколен от зеленина и – ключът към главната му промишленост – стоманени мини, Гардоне Вал Тромпия с към 10 хиляди поданици е италианската, европейската и международната столица на огнестрелните оръжия. Там се създават 70% от лекото оръжие (за спорт и лов), употребявано в Европа и 40% от употребяваното в целия свят.
През 2016 година производителите на огнестрелни оръжия от Гардоне Вал Тромпия са изпратили 395 хиляди оръжия единствено в Съединени американски щати.
В центъра на всичко е фабриката „ Берета “. Компанията започва в града през 1526 година и към момента поддържа офисите си там. Но из долината има още 139 производители на огнестрелно оръжие, чийто експорт генерира 7 милиарда евро годишно. 90% от оръжията, създадени там, са за предопределени за експорт, от които 45% са за Съединени американски щати и 35% за Европейски Съюз.
Стабилното водоснабдяване от река Мелла, съчетано с готовата наличност на желязо, притегля доста хора в
„ Долината на огнестрелните оръжия “.
Не единствено всеобщото произвеждане на „ Берета “, само че и занаятчиите, които вършат реплики на остарели оръжия и дребните производители, които вършат не повече от 10 пушки на година.
На Олимписйките игри в Рио де Жанейро през 2016 година 90% от 133-та спортисти на стрелбището са употребявали пушки, направени в Гардоне Вал Тромпия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР