СГС призна бившия шеф на Топлофикация София Валентин Димитров за

...
СГС призна бившия шеф на Топлофикация София Валентин Димитров за
Коментари Харесай

Съдът призна Вальо Топлото за виновен за пране на пари

СГС призна някогашния началник на " Топлофикация София " Валентин Димитров за отговорен за пране на пари.

Това решение бе взето 13 години, откакто беше даден ход по делото „ Топлофикация София “, а прокуратурата изиска 10 години затвор за Димитров, станал прочут като Вальо Топлото.

Според обвиняването той присвоил 10 млн. лева от „ Топлофикация ” - София, които по-късно превъртял в разнообразни покупко-продажби. Подсъдима в този развой беше и майка му Цеца Димитрова. Тя обаче умря преди да чуе присъдата.

Дотук Димитров има една оправдателна присъда - за източването на сдружението. По второ дело лежа 3 години в пандиза поради първокласните артикули, които си купуваше с пари на столичната „ Топлофикация “.

Скандалът с „ Топлофикация-София “ избухна през 2006 година. Тогава Валентин Димитров бе отхвърлен от поста и задържан. Срещу него бяха повдигнати обвинявания за пране на пари и укриване на налози. Също по този начин стана ясно, че в постройката на топлинното сдружение той е направил баня с джакузи, а със служебни пари е закупил лодка и джет. На сметката на компанията бяха записани покупката на скъпи храни и питиета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР