СГС даде ход на делото срещу бившия директор на НДК

...
СГС даде ход на делото срещу бившия директор на НДК
Коментари Харесай

Процесът срещу Мирослав Боршош стартира

Софийски градски съд даде ход на делото против някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош. Това реши на свое разпоредително дело, на което участваха Боршош и някогашният ръководител на съвета на шефовете Валентин Кръстев.

Мирослав Боршош и Валентин Кръстев са упрекнати в нецелево консумиране на средства и в умишлена занемареност в изключително огромни размери, от която са последвали вреди за НДК. На съвещанието участваха и три лица, потърпевши от завеждане на делото.

 Обвиниха някогашния началник на НДК Мирослав Боршош Обновена
Обвиниха някогашния началник на НДК Мирослав Боршош

Той е с " Подписка " за нецелесъобразно харчене и умишлена занемареност

Защитата изиска делото да бъде върнато на прокуратурата и да бъде анулирана мярката за неотклонение " подписка " на Валентин Кръстев с мотив неясноти в обвинителния акт. Адвокатите желаеха те да бъдат в профил, само че съдът не одобри настояванията им.

От държавното обвиняване опазиха претекстовете си и желаеха делото да бъде планувано за друга дата, с цел да може да бъдат призовани и останалите потърпевши хора от осъщественото закононарушение.

Магистратите одобриха и двата предявени желае - единият от страната, посредством министъра на финансите за сума от над 3 млн. лв., а другият - от НДК за сума от общ размер на 503 757 лева . Според съда те напълно съответстват с изказванията в обвинителния акт и разглеждането им не би затруднило наказателното произвеждане.

 Мирослав Боршош напуща НДК
Мирослав Боршош напуща НДК

Дни след възобновяване на поста, шефът на НДК напуща самичък

Припомняме, Мирослав Боршош беше освободен от длъжността изпълнителен шеф на НДК в края на юни 2017 година от вицепремиера Лиляна Павлова, само че няколко дни по-късно министър председателят Борисов го върна.

Окончателното премахване на Боршош се случи едвам откакто прокуратурата му повдигна обвинявания за нецелесъобразно консумиране на средства.

 Делото против Боршош още веднъж не потегли
Делото против Боршош още веднъж не потегли

Заради отсъствието на юристи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР