Сгрешената монетарна политика, трупането на дългове и увеличаването на разходите

...
Сгрешената монетарна политика, трупането на дългове и увеличаването на разходите
Коментари Харесай

Икономисти: Сгрешената монетарна политика, трупането на дългове и увеличаването на разходите водят до повишаване на инфлацията

Сгрешената парична политика, трупането на задължения и увеличението на разноските са предпоставките, довели до повишение на инфлацията. Това сподели икономистът и финансист Любомир Дацов в ефира на бТВ. „ Инфлацията доста наподобява на температурата. Тя е симптом, че нещо се случва недобре, има дисбаланс, който е отрицателен. Така е и с инфлацията. Тя е разследване, а не причина. Въпросът е какви ограничения се взимат. Войната е доста комфортна бърсалка за опрощение на инфлацията. Ускоряваща се инфлация има в Европа от 2-3 години. В Азия и Америка няма наранени стопански системи от войната “, изясни още икономистът.

„ Инфлацията е чувство. Човешкото държание и някои политически решения водят до по-висока инфлация. Не може в година, когато нямаш напредък да планираш такива дефицити. От позиция на бюджет е най-добре нищо да не се прави сега “, приключи икономистът.

" Почти невероятно е да опазим спестяванията си, тъй като растежът на храните е към 31%, а растежът на приходите е на половината. Оказва се, че едно семейство с едно дете до 14 година и двама работещи ще би трябвало да си добавя бюджета със 115 лева, с цел да се устоя обикновено. Това значи, че не му стигат на едно семейство две брутни работни заплати ", разяснява и икономистът Мика Зайкова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР