Сградите на Министерството на икономиката ще бъдат затворени за пълна

...
Сградите на Министерството на икономиката ще бъдат затворени за пълна
Коментари Харесай

COVID-19 затвори Министерството на икономиката

Сградите на Министерството на стопанската система ще бъдат затворени за цялостна стерилизация поради открити случаи на ковид измежду чиновниците. Предприети са всички нужни ограничения. Това оповестиха от ведомството.

Министърът на стопанската система Лъчезар Борисов е с негативен PCR тест за Covid-19. Поради контакт със чиновник на министерството, който е с позитивен тест, министърът ще се самоизолира за 10 дни. Това оповестиха от министерството във Facebook.

Министър Борисов моли да помогнем на лекарите в битката им с Covid-19 и да съблюдаваме всички правила на здравните управляващи.

През миналото денонощие у нас са регистрирани 2 569 нови случая на ковид. Направените PCR проби са 11 226. В днешния ден доближаваме до 42 701 общо доказани случаи на COVID-19 от началото на пандемията. Активните случаи към 28 октомври са 22 597, като от тях 2 217 инфектирани се намират в болница, а 145 пациенти са в интензивни отделения.

Заразените медицински лица - лекари, медицински сестри, санитари, към този момент са 2020.

Министър-председателят Бойко Борисов поддържа с пост в профила си в обществената мрежа "Фейсбук " българските медици, които нощес излязоха пред лечебните заведения и приканиха към отговорност.

„ Лекарите, медицинските сестри и санитарите още веднъж излязоха пред лечебните заведения. Защото коронавирусът се завърна с нова мощ. Екипите, които избавят животи, молят да бъдем виновни. За да опазим себе си и околните ни”, написа той.

Пореден депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ е дал позитивна проба за ковид. За това заяви депутатът Анна Славова във "Фейсбук " профила си.

„ Дойде време и за моя пост... Скъпи, другари, през днешния ден и аз излязох с позитивен резултат за COVID-19. Съжалявам за неудобството, което предизвиквам на всички, контактували със фамилията ми! Желая ви да бъдете здрави!”, е написала Славова.

„ Пазете се, носете маски и спазвайте трите Д-та! Бъдете виновни към себе си и към близките! Дължим го на лекари и учители, които се подлагат на риск всеки ден за нас!”, написа още националният представител от левицата.

Преди нея с новия гибелен вирус се заразиха други двама народни представители от Левицата – Иван Димов Иванов и Драгомир Стойнев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР